Δολοφονία Μπερδέση: Στο παρελθόν του αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσής του πυγμάχου

Στο παρελθόν του Τάσου Μπερδέση και στα ανοιχτά μέτωπα που ενδεχομένως είχε με άτομα, αναζητούν οι αρχές στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη του εντολέα της δολοφονίας του.

Αστυνομικές πηγές επιμένουν πως ο πυγμάχος είχε περιφερειακό ρόλο σε ομάδες της νύχτας, χώρους ουδέποτε να αποτελεί «βαρύ όνομα» μεταξύ των φατριών της μαφίας, ικανό να τον καταστήσει «στόχο» δολοφόνων.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο δράστης της δολοφονίας του να είχε προσωπικό κίνητρο για να τον σκοτώσει ή η δολοφονία του να ήταν αντίποινα για κάποια άλλη δολοφονία και η επιλογή του να ήταν λόγω της ευκολίας που έδινε στους δράστες να ενεργήσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, όπως και έγινε.

Ο Μπερδέσης εκτελέστηκε έξω από ένα γυμναστικό σύλλογο σε ερημική περιοχή, που συνήθιζε να πηγαίνει τους τελευταίους μήνες, μετά το κλείσιμο λόγω κορονοϊού των γυμναστηρίων. Οι εκτελεστές τους γνώριζαν το δρομολόγιο του και τον δολοφόνησαν την στιγμή που ανυποψίαστος έβγαινε από το συγκεκριμένο χώρο.

Στελέχη της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας, έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» την περιοχή περιμετρικά από το σημείο που εκτελέστηκε στη Βάρη, δίχως όμως να βρουν στοιχεία ικανά να προσφέρουν στη έρευνα.

Η έρευνα συνεχίζεται με αξιολόγηση δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο του πυγμάχου, την άρση απορρήτου των επικοινωνιών και τις κάμερες από κλειστό κύκλωμα, με αστυνομικές πηγές να σημειώνουν πως η δολοφονία του, θα είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στον φάκελο με τις ανεξιχνίαστες στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: lawandorder.gr

Recommended For You

About the Author: efoni