Διονύσης Τεμπονέρας: «Κρίση πολιτικής ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν πάω στο ΠΑΣΟΚ»

Υπέρ της μετάθεσης του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για μετά τον Νοέμβριο τάχθηκε ο Διονύσης Τεμπονέρας, επικαλούμενος τα στενά χρονοδιαγράμματα. Παράλληλα, έκανε λόγο για κρίση πολιτικής ταυτότητας του κόμματος, ωστόσο αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί προσέγγισης ή μετακίνησης στο ΠΑΣΟΚ, σημειωτέον ότι ο κύριος Τεμπονέρας έχει κατά πληροφορίες αυτονομηθεί εσωκομματικά το τελευταίο διάστημα, πυκνώνοντας τις τοποθετήσεις του, αναφορικά με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τεμπονέρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, σημείωσε ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν «τα οποία έχουν να κάνουν και με έναν πρώτο απολογισμό για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και βεβαίως θα υπάρχει και ένας προγραμματισμός για το αμέσως επόμενο διάστημα με ορίζοντα, αυτό το οποίο έχει αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή σε προηγούμενη απόφασή της, δηλαδή τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Για το συνέδριο, ο κ. Τεμπονέρας υποστήριξε ότι είναι αρκετά δύσκολο μέσα σε ένα ενάμιση μήνα να μπορέσει να οργανωθεί ένα συνέδριο, άρα «η απόφαση για τον Νοέμβριο σίγουρα θα πρέπει να πάει πιο πίσω» τόνισε. «Νομίζω ότι πρέπει να πάμε γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά» είπε συγκεκριμένα.

«Υπό την έννοια ακριβώς ότι υπάρχει μια πραγματική κρίση ταυτότητας πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, έχω την εκτίμηση ότι θα πρέπει να είναι ένα συνέδριο εφ’ όλης της ύλης, το οποίο θα βάλει και το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, αλλά θα καθορίσει και τη στρατηγική ενόψει μιας κρίσιμης πολιτικής μάχης, όπως είναι αυτή των ευρωεκλογών. Νομίζω ότι ένα δίμηνο, τρίμηνο τουλάχιστον, είναι απαραίτητο προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν αυτές οι διεργασίες, για να μπορέσει να γίνει ένα συνέδριο βάσης, ένα συνέδριο και απολογισμού αλλά και προοπτικής ταυτόχρονα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει σενάριο για μετακίνηση στο ΠΑΣΟΚ»

Ερωτηθείς για το εάν έχει υπάρξει κάποια προσέγγιση από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ για πιθανή μετακίνησή του, ο κ. Τεμπονέρας ήταν κατηγορηματικός «δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο, αν είναι δυνατόν».

«Ούτε παζαρεύω τις αξίες και τις ιδέες και τις αρχές μου, ούτε έρχομαι σε καμιά απευθείας συναλλαγή. Παλεύουμε για αξίες, οράματα και ιδανικά της Αριστεράς. Εκεί τοποθετώ πολιτικά τον εαυτό μου, άρα, υπό την έννοια αυτή, τέτοιο ενδεχόμενο, όχι, δεν υπάρχει κανένα απολύτως. (…) Όχι, δεν υπήρξαν προσεγγίσεις, δεν έχει νόημα. Έχει ειπωθεί στο παρελθόν ότι μπορεί να υπήρξαν κάποιες οχλήσεις σχετικά με τις δημοτικές εκλογές λόγω ακριβώς της προτροπής μου για συνεργασία που τελικά χαίρομαι που ακολουθήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια περισσότερο και όχι από το ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε ο κ. Τεμπονέρας.

Recommended For You

About the Author: efoni