Δικαιώθηκε ο Γ.Καλαφατέλης για την υπόθεση των “νερών του Κρυονερίου”

Αθώος κηρύχθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 από το Εφετείο Αθηνών ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης καθώς και άλλοι 11 κατηγορούμενοι (πρώην και νυν αιρετοί) οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση που είναι γνωστή ως “νερά του Κρυονερίου”. Το Δικαστήριο διερεύνησε τη διαδικασία αγοράς νερού από την πρώην Κοινότητα Κρυονερίου, μετά από καταγγελία του πρώην Δημάρχου Δροσιάς Αβραάμ Πασιπουλαρίδη και του πρώην Δημάρχου Διονύσου Διονύση Ζαμάνη.

Η Εισαγγελέας της έδρας δέχθηκε ότι η Κοινότητα Κρυονερίου όχι μόνο δε ζημιώθηκε αλλά αντίθετα ωφελήθηκε από τη συγκεκριμένη αγορά νερού. Το Δικαστήριο απάλλαξε οριστικά τόσο τον κ.Καλαφατέλη όσο και τους άλλους κατηγορούμενους από όλες τις κατηγορίες.

Υπογραμμίζεται ότι ο πρώην Δήμαρχος κ. Ζαμάνης είχε αναγάγει σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα -και όχι μόνο- τη συγκεκριμένη υπόθεση προεξοφλώντας, εμμέσως πλην σαφώς, την ενοχή του κ.Καλαφατέλη με δημόσιες αναφορές και καταγγελίες οι οποίες τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν. Η απόφαση του Δικαστηρίου συνιστά μείζον πολιτικό -και όχι μόνο- πλήγμα για τον κ.Ζαμάνη καθώς και όλους εκείνους που υιοθέτησαν τις καταγγελίες του πριν εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση, η οποία τελικά ήταν αθωωτική.

Δικηγόροι του Γ.Καλαφατέλη και αρκετών εκ των κατηγορουμένων ήταν οι κ. Γιάννης και Σταύρος Ζηκίδης

Ο Δήμαρχος Διονύσου ανέφερε σχετικά σε ανάρτησή του:

Recommended For You

About the Author: efoni