Δημοσκόπηση Pulse: Ευρύ προβάδισμα Ν.Δ. – Αμετακίνητοι οι ανεμβολίαστοι

Την ανησυχία για παρενέργειες προτάσσει ως κυριότερο λόγο μη εμβολιασμού, σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί ποτέ κατά του κορωνοϊού. Μοιρασμένα είναι τα ποσοστά σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown, ενώ ένας στους δύο ερωτηθέντες εμφανίζεται απαισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, όπως προκύπτει από τη μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse RC για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Αρνητικά αξιολογούν οι ερωτηθέντες την παρουσία τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Αλέξη Τσίπρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το 45% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 34,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%, ενώ στο ερώτημα «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;» οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 40%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 26% και «κανένας» σε ποσοστό 30%.

Στην ερώτηση «Έχετε κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορoνοϊό ή έχετε προγραμματισμένο ραντεβού;» το 72% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, το 2% δήλωσε ότι έχει προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ το 11% σημείωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί ή προγραμματίσει ραντεβού. Το 15% των ερωτηθέντων δεν έδωσε καμία απάντηση.

dimoskopisi-pulse-ametakinitoi-oi-anemvoliastoi-enas-stoys-dyo-den-tha-to-kanei-pote0

Στην ερώτηση «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, πότε θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό;», το 53% απάντησε «Ποτέ», το 23% «Αρκετά αργότερα», το 13% «Μετά από 2-3 μήνες», ενώ το 9% «Το συντομότερο δυνατό».

dimoskopisi-pulse-ametakinitoi-oi-anemvoliastoi-enas-stoys-dyo-den-tha-to-kanei-pote2

Όσον αφορά τον κύριο λόγο για τον οποίο δεν θα εμβολιαστούν ποτέ όσοι στο ερώτημα «Πότε θα κάνετε το εμβόλιο;» απάντησαν «Ποτέ», το 40% ανέφερε την «Ανησυχία για παρενέργειες εμβολίων», το 19% απάντησε «Από αντίδραση στην πίεση», το 16% σημείωσε ότι «Τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά», το 11% ανέφερε θρησκευτικούς λόγους, το 7% τόνισε ότι «Δεν με ανησυχεί ο κορωνοϊός», ενώ το 5% δήλωσε ότι λόγοι υγείας δεν του επιτρέπουν να εμβολιαστεί.

dimoskopisi-pulse-ametakinitoi-oi-anemvoliastoi-enas-stoys-dyo-den-tha-to-kanei-pote4

Στο ερώτημα «Είναι πιθανός ένας νέος γενικός περιορισμός – lockdown;», το 40% των ερωτηθέντων απάντησε «Μάλλον ναι» ή «Σίγουρα ναι», ενώ το 46% απάντησε «Μάλλον όχι» ή «Σίγουρα όχι».

dimoskopisi-pulse-ametakinitoi-oi-anemvoliastoi-enas-stoys-dyo-den-tha-to-kanei-pote6

Αρνητικά κρίνει το 48% των ερωτηθέντων την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ θετικά το 40%.

dimoskopisi-pulse-ametakinitoi-oi-anemvoliastoi-enas-stoys-dyo-den-tha-to-kanei-pote8

Το 50% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ, ενώ το 30% θετικά.

dimoskopisi-pulse-ametakinitoi-oi-anemvoliastoi-enas-stoys-dyo-den-tha-to-kanei-pote10

Το 45% των ερωτηθέντων αξιολογεί το οικονομικό πακέτο που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός «Μάλλον αρνητικά» ή «Σίγουρα αρνητικά», ενω το 38% τα αξιολογεί «Μάλλον θετικά» ή «Σίγουρα θετικά».

dimoskopisi-pulse-ametakinitoi-oi-anemvoliastoi-enas-stoys-dyo-den-tha-to-kanei-pote12

Το 50% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο σχετικά με την πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες, ενώ το 42% αισιόδοξο.

dimoskopisi-pulse-ametakinitoi-oi-anemvoliastoi-enas-stoys-dyo-den-tha-to-kanei-pote14

Στο ερώτημα «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;» οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 40%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 26% και «Κανέναν από τους δύο» σε ποσοστό 30%.

dimoskopisi-pulse-ametakinitoi-oi-anemvoliastoi-enas-stoys-dyo-den-tha-to-kanei-pote16

Στην πρόθεση ψήφου – με όλες τις απαντήσεις, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 34,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%. dimoskopisi-pulse-ametakinitoi-oi-anemvoliastoi-enas-stoys-dyo-den-tha-to-kanei-pote18

H διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 11,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 36,5% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%.

dimoskopisi-pulse-ametakinitoi-oi-anemvoliastoi-enas-stoys-dyo-den-tha-to-kanei-pote20

Η ταυτότητα της έρευνας

dimoskopisi-pulse-ametakinitoi-oi-anemvoliastoi-enas-stoys-dyo-den-tha-to-kanei-pote22

Η τηλεφωνική δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 2.018 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, κατά το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου.

Recommended For You

About the Author: efoni