Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πόσο είναι το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα πανελλαδική έρευνα διεξήγαγε η Opinion Poll, για λογαριασμό της ιστοσελίδας «To Manifesto», με τα ευρήματα να δείχνουν τις πολιτικές τάσεις που επικρατούν στην κοινωνία το τελευταίο διάστημα. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να έχει διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής ενισχύει τα ποσοστά του, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου.

Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος συγκεντρώνοντας 35,8%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι στο 16,4% και ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στο 6%.

Ένα από τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας αφορά στον χρόνο των επόμενων εκλογών. Η πλειοψηφία των πολιτών, συγκεκριμένα 63,3%, δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία ενώ ένα 30,2% επιθυμεί άμεση προσφυγή στις κάλπες. Όπως είναι λογικό, στο ποσοστό αυτό οι περισσότεροι είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά των πρόωρων εκλογών τάσσονται οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.

Για το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών, το 24,2% των ερωτηθέντων εμφανίστηκε αρνητικό ενώ ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν αναφορικά με την πρόθεση ψήφου. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,6% με το Κίνημα Αλλαγής να συνεχίζει σε ανοδική τροχιά έχοντας την προτίμηση του 14,2%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7%, η Ελληνική Λύση με 4%, το Μέρα25 με 2,6% και τα υπόλοιπα κόμματα.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο καταλληλότερος για τη θέση για το 35,8% των ερωτηθέντων, με το 32,6% να απαντά «κανένας». Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16,4%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6% και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί με ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 2%.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας της Opinion Poll

Recommended For You

About the Author: efoni