Δημοσκόπηση Marc: Τι δείχνει για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

Μια μεγάλη, μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρείας Marc -συγκεκριμένα το πρώτο της μέρος- παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-13 Νοεμβρίου, σε 1.508 νοικοκυριά και συμπεριλήφθηκαν μάλιστα 500 ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ.

Νέα μέτρα, κορονοϊός και… ακρίβεια

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, αυτό που ανησυχεί πιο πολύ τους ερωτηθέντες είναι η πανδημία με ποσοστό 77,6%, ενώ ακολουθεί η ακρίβεια με ποσοστό 60,7%.

Το 58,1% των πολιτών λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας -με τα rapid test στους ανεμβολίαστους- είναι σε θετική κατεύθυνση. Αντιθέτως, το 40,5% έχει αντίθετη άποψη.

Επιπλέον, πάνω από τους μισούς και συγκεκριμένα το 56,5% των ερωτηθέντων, εκτιμά ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα μέτρα.

Στο… πολιτικό σκέλος

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34%, έναντι 21,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, με το ποσοστό του να ενισχύεται στο 8,2%.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δημοτικότητα υποψηφίων και παράσταση νίκης

Οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, ρωτήθηκαν για τις εκλογές του κόμματος όπου παρουσιάστηκε και η παράσταση νίκης.

Στη δημοτικότητα των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ και στα ποσοστά θετικής γνώμης προηγείται ο κ. Ανδρουλάκης με 83,9%, και ακολουθούν οι Λοβέρδος με 74,6%, Γερουλάνος 59,1%, Χρηστίδης 58,7%, Καστανίδης 53,4% και Παπανδρέου με 52,3%.

Ωστόσο στην παράσταση νίκης οι ψηφοφόρου του ΚΙΝΑΛ που θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του κόμματος, πιστεύουν ότι πρώτος θα βγει ο Γιώργος Παπανδρέου με 36%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 30,7% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 21%.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών

Όπως φαίνεται από την έρευνα, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες, είναι η πανδημία με ποσοστό 77,6% και η ακρίβεια με 60,7%.

Το 58,1% των πολιτών λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα rapid test στους ανεμβολίαστους, είναι σε θετική κατεύθυνση, σε ποσοστό 58,1%, ενώ το 40,5% έχει αντίθετη άποψη.

Το 56,5% των ερωτηθέντων ωστόσο εκτιμά ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα μέτρα.

Recommended For You

About the Author: efoni