Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 9,5 μονάδων για τη ΝΔ

Σε τροχιά αυτοδυναμίας, την οποία μπορεί να κατακτήσει με μια μικρή βελτίωση των επιδόσεών της στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, εξακολουθεί να κινείται η κυβερνητική παράταξη, καθώς, σε πείσμα της μεγάλης πίεσης την οποία αισθάνεται η ελληνική κοινωνία από την ακρίβεια, η πλειονότητα των πολιτών συνεχίζει να εναποθέτει τις ελπίδες της για αντιμετώπιση των προβλημάτων στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τρία χρόνια μετά την κυβερνητική αλλαγή της 7ης Ιουλίου του 2019, από τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» προκύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί σταθερά το υψηλό προβάδισμά του σε δημοτικότητα έναντι όλων των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών (με 46,7%), ενώ υπερέχει συντριπτικά του προκατόχου του στην πρωθυπουργία Αλέξη Τσίπρα στην πεποίθηση των πολιτών για το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας σε περιόδους κρίσεων με ποσοστό 51,9% έναντι 29,1%.

Σε αδρές γραμμές, το εκλογικό σκηνικό δείχνει παγιωμένο, αφού οι μεταβολές που καταγράφονται στην πρόθεση ψήφου των πολιτών είναι απολύτως οριακές και δεν ανατρέπυν τους συσχετισμούς που είναι διαμορφωμένοι εδώ και καιρό στη σειρά κατάταξης των κομμάτων τόσο σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση της κορυφής όσο και στα χαμηλότερα μέτωπα.

Έτσι, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,4%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,3%, το ΚΚΕ με 5,7% και η Ελληνική Λύση με 5%. Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 2,9%.

 

Άξιο αναφοράς είναι ότι το 52,9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγή επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία, ενώ μόλις το 17,5% κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

prothesi

 

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni