Δημοσκόπηση GPO: Διψήφια διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, φέρνουν ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό, όπως καταγράφονται στο δεύτερο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO, για λογαριασμού του powergame.gr.

Οι ανησυχίες της κοινής γνώμης για την πανδημία, καθώς και το κύμα ακρίβειας που δεν υποχωρούν σύμφωνα με την έρευνα, ωστόσο η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση με 32,2%, διατηρώντας διψήφια διαφορά 10,7 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει 21,5%.

Δυναμική άνοδο καταγράφει και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 13,1%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO είχε 9,4%.

πρόθεση GPO
Αισθητή η άνοδος του ΚΙΝΑΛpowergame.gr

Αναφορικά με τον ευρύτερο αντίκτυπο της εκλογής Ανδρουλάκη, σχεδόν οι επτά στους δέκα ερωτηθέντες (67,1%) εκτιμούν ως θετική εξέλιξη για το ΚΙΝΑΛ την εκλογή του

 

αντίκτυπος Ανδρουλακης GPO
Ο αντίκτυπος της εκλογής Ανδρουλάκη.powergame.gr

Την ίδια ώρα, ο ένας στους δύο (51,3%) θεωρεί ότι η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη μπορεί να δημιουργήσει ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ανακατατάξεις Ανδρουλάκης GPO
Ανακατατάξεις δημιουργεί η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.powergame.gr

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται κυρίαρχος στα ερωτήματα, ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας (44,7% έναντι 26,8% του κ. Τσίπρα), ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (45% έναντι 27,4%) και ποιος μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα (50% έναντι 18,8% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ).

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση του έργου των υπουργών, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παραμένει ο δημοφιλέστερος υπουργός, με 77,2% στις θετικές γνώμες, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής παραμένει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με 57,7%.

Recommended For You

About the Author: efoni