Δημοσκόπηση ALCO: Στις 8,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Αυξηση της διαφοράς μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,6% καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Πλέον, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8,3 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (από 7,7 τον προηγούμενο μήνα) καθώς στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων συγκεντρώνει ποσοστό 31,2% έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και έπεται το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και το ΜέΡΑ25 με 3,2%.

Alco1

Στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, το κυβερνών κόμμα συγκέντρωνε ποσοστό 30,6%, έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, η αύξηση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται στην μείωση του αριθμού των αναποφάσιστων ενώ ο  ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει διπλάσιες απώλειες από τη Νέα Δημοκρατία στις διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ.

Πιο αναλυτικά στο ερώτημα αν η ακρίβεια σας έχει υποχρεώσει να μειώσετε τις αγορές βασικών αγαθών το 40% λέει αρκετά, το 31% λέει πολύ, το 23% λέει λίγο και το 5% καθόλου.

Στην ερώτηση για το αν οι πολίτες θεωρούν πως έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα κερδοσκοπίας το τελευταίο διάστημα το 48% λέει πολύ, το 39% αρκετά, το 7% λέει λίγο και ένα δεν ξέρω/δεν απαντώ το 6%.

Για το καλάθι της νοικοκυράς στα σούπερ μάρκετ και στο κατά πόσο θα βοηθούσε την οικογένεια σας το 34% λέει λίγο, το 23% καθόλου, το 17% αρκετά, ένα 5% πολύ και το 21% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσο για το αν υπάρχει ανησυχία για το ότι θα χρειαστεί το χειμώνα να περιορίσουν οι πολίτες τις ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση στο σπίτι το 40% λέει πως ανησυχεί αρκετά, το 37% πολύ, το 14% λίγο, το 6% καθόλου και το 3% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στα ελληνοτουρκικά τώρα και στο αν υπάρχει ενδεχόμενο η Τουρκία να προχωρήσει σε θερμό επεισόδιο το 32% ανησυχεί λίγο, το 24% αρκετά, το 21% καθόλου, το 12% πολύ και ένα 11% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο ερώτημα για το αν σας φοβίζει η εγκληματικότητα το 45% λέει αρκετά, το 37% πολύ, το 13% λίγο, το 4% καθόλου και το 1% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

 

Recommended For You

About the Author: efoni