Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Νίκος Δένδιας με 32% και Κυριάκος Πιερρακάκης με 15% θεωρούνται οι δύο πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10%, Κωστής Χατζηδάκης 8%, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 6%, Βασίλης Κικίλιας 4%, Νίκη Κεραμέως 3% και την οκτάδα συμπληρώνει ο Μάκης Βορίδης με το 2% των αυθόρμητων απαντήσεων.

06

Σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων η Νέα Δημοκρατία βρίκεται στο 72% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 62% με τις μεγαλύτερες διαρροές να καταγράφονται προς το ΠΑΣΟΚ (6%) και το ΚΚΕ (5%)

08
07

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα σε ότι αφορά τη δημοτικότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη. Στο ερώτημα «έχετε θετική ή αρνητική άποψη για κάθε πολιτικό αρχηγό», το 62% δήλωσε άρνηση για τον κ. Κασσελάκη, με το 20% να απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και μόλις το 18% να λέει ότι έχει θετική γνώμη για εκείνον.

Οι θετικές γνώμες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον γ.γ. ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα βρίσκονται στο 40%.

05

Σε ότι αφορά την ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης, τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφεται μια μικρή βελτίωση καθώς το 27% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο (έναντι 25% τον Νοέμβριο), το 30% λίγο (19% τον Νοέμβριο) και καθόλου δηλώνει το 41% έναντι 52% τον Νοέμβριο του 2023.

04
03
02
taftotita_dimoskopisis

Recommended For You

About the Author: efoni