Δημοσκόπηση ALCO: Από 29% έως 33% η ΝΔ, από 14%-16% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 12%-14% το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση της ALCO για τον ALPHA, δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία, πάει ολοταχώς για άνετη επικράτηση στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ένα εύρος από το 29-33% ενώ για τη δεύτερη θέση δίνουν μάχη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που κυμαίνονται από 14-16% ο μεν πρώτος, ενώ από 12-14% κυμαίνεται το ΠΑΣΟΚ.

ektimisi__2_

 

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η κατάσταση διαμορφώνεται διαμορφώνεται ως εξής:

25,6% συφκεντρώνει η ΝΔ, στο 12,3% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στο 11,4 ΠΑΣΟΚ ενώ είναι στο 8%  το ΚΚΕ και στο 2,2% οι Σπαρτιάτες.

prothesi

Στην ερώτηση αν η πρόταση δυσπιστίας επηρέασε την απόφαση των πολιτών για τις ευρωεκλογές, «καθόλου» απάντησε το 37% «αρκετά» το 20% και 19% απάντησε «λίγο».

alco-dyspistia

Στην ερώτηση για το ποια κόμματα κέρδισαν από τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας, το 23% απάντησε ότι βγήκε κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ ενώ το 20% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισαν δηλαδή τα δύο πρώτα κόμματα της αντιπολίτευσης.

tempi

Όσο για το ποια κόμματα έχασαν, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 42% ότι έχασε η ΝΔ, το 27% απάντησε ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και 22% το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή 4 στους 10 πιστεύουν ότι ηττημένο από αυτή τη συζήτηση είναι το κυβερνών κόμμα.

Σε ερώτηση για το αν πείστηκαν οι πολίτες πως δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη, το 75% λέει όχι, ναι απάντησε το 14% και το 11% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Στην ερώτηση: Συμφωνείτε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να πάμε σε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης;

Το 57% απάντησε ότι διαφωνεί και το 26% ότι συμφωνεί.

alco__1_

 

alco__2_

 

Recommended For You

About the Author: efoni