Δημοσκόπηση της MRB: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 11,9% στην πρόθεση ψήφου

Διαφορά 10,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία.

Αυτό καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά τη ΔΕΘ από την εταιρεία MRB και προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 7%, το ΚΚΕ 5,3%, η ΕΛ.ΛΥΣΗ 3,7% και το ΜέΡΑ25 στο εκλογικό όριο του 3%.

H διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 11,9% στην αναγωγή επί των εγκύρων, καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 37,8% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25,9%.

MRB2
MRB1
MRB3

Η δημοσκόπηση της ΜRB περιείχε και ερωτήσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αλλά και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ανακοίνωσε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ένας στους τέσσερις (25,1%) δηλώνει ότι κινηθηκε προς την σωστή κατεύθυνση ενώ το 50% θεωρεί προς την λάθος.  Στα αξιοσημείωτα από τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι και το γεγονός ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ θεωρεί ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ήταν προς την λάθος κατεύθυνση.

Σε ότι αφορά τα Μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός το 30,4% τα κρίνει θετικά ενώ το 58,4% αρνητικά.

Recommended For You

About the Author: efoni