Δημήτρης Παπαστεργίου: «Γιορτάζουμε 200 χρόνια ελευθερίας, τιμούμε τους ήρωες, κάνουμε πράξη το χρέος μας»

Δήλωση του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2021.

«Η 25η Μαρτίου 1821 είναι η μέρα ορόσημο για την ελευθερία του ελληνικού έθνους. Σήμερα 200 χρόνια μετά, υποκλινόμαστε στην ανδρεία και το φιλότιμο των Ελλήνων και των Ελληνίδων που τόλμησαν να τα βάλουν με τον εχθρό για να μπορούμε εμείς να ονειρευόμαστε το μέλλον.

Η 25η Μαρτίου 2021 μας βρίσκει σε έναν πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, την πανδημία. Ο κρατικός σχεδιασμός αλλά και οι ατομικές πρωτοβουλίες, η υπευθυνότητα,  η αλληλεγγύη και η συνεχής προσπάθεια θα μας βγάλουν και πάλι νικητές.

200 χρόνια μετά, χάρις στις πολεμικές νίκες, και τις θυσίες μιας χούφτας Ελλήνων επαναστατών, εμείς μπορούμε να κάνουμε τις δικές μας «επαναστάσεις».

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποί της οραματιζόμαστε ένα βιώσιμο αύριο για τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Δίνουμε τη μάχη μιας καθημερινότητας για να αλλάξουμε νοοτροπίες, να νικήσουμε τη γραφειοκρατία, να επιβάλλουμε τη διαφάνεια, να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί και χρήσιμοι. Σχεδιάζουμε το αύριο με έξυπνες πόλεις, πράσινη ενέργεια, ανάπτυξη και προκοπή για την πατρίδα μας.

Φέτος οι γιορτές και οι τιμές που οφείλουμε στους ήρωες της Επανάστασης του ’21 θα γίνουν χωρίς το μεγαλείο που θα τους άρμοζε, λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών, αλλά ακόμη κι έτσι η φετινή επέτειος είναι μια ευκαιρία για να αφήσει ο καθένας μας τον μικρόκοσμό του και να σκεφτεί συνολικά την πατρίδα και το χρέος του προς αυτή. Είναι μια ευκαιρία να νιώσουμε την αξία της ελευθερίας.

Σήμερα, 200 χρόνια μετά τον δικό τους αγώνα, εμείς, ελεύθεροι μπορούμε να ονειρευτούμε και να κάνουμε πράξη το χρέος μας για το αύριο της Ελλάδας.»

Recommended For You

About the Author: efoni