Δεν αντάλλαξαν κουβέντα Τσίπρας – Ανδρουλάκης στην εκδήλωση προς τιμήν του Μανώλη Γλέζου

Χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα κινήθηκαν χθες το βράδυ οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης προς την έξοδο της αίθουσας του ευρωκοινοβουλίου, όταν ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του Μανώλη Γλέζου.

Αυτό τουλάχιστον παρατήρησαν όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα ή παρακολούθησαν την εκδήλωση που, οργανώθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου και ξεκίνησε με τα επίσημα αποκαλυπτήρια της αίθουσας του Ευρωκοινοβουλίου, που πλέον φέρει το όνομά του, κατόπιν ομόφωνης απόφασης που έλαβε το Προεδρείο του. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ομιλία τους στην εκδήλωση μνήμης αποχώρησαν με τους στενούς τους συνεργάτες- μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, ένα έστω σύντομο τετ-α-τετ ήταν δύσκολο να καταγραφεί, αφού ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μπαίνοντας στην αίθουσα κατευθύνθηκε και κάθισε στην άλλη άκρη του «πάνελ».

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει από την ημέρα εκλογής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα -όπως τονίζουν συνεργάτες του- συναντηθεί με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ίδιο «σκηνικό» ισχύει και κατά τις Προσυνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στις Βρυξέλλες, όπου ο κ. Τσίπρας συμμετέχει με την ιδιότητα του παρατηρητή από το 2016, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ως βασικό μέλος της της ίδιας ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας (PES). Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που έχει δηλώσει ότι «ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας θα δει ξανά καρέκλα πρωθυπουργού από το ΠΑΣΟΚ» αποφεύγει ως φαίνεται ακόμη και τα τυχαία τετ-α-τετ μαζί τους για να μην παρερμηνευτεί ο οποιοσδήποτε σύντομος χαιρετισμός ή διάλογος.

Και οι δύο Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί θέλησαν πάντως χθες να τιμήσουν με την παρουσία τους στην εκδήλωση τους αγώνες του Μανώλη Γλέζου για την εδραίωση της Δημοκρατίας σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στην ίδια εκδήλωση άλλωστε συμμετείχαν και μίλησαν αρκετοί πολιτικοί από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως οι :Iratxe Garcia Perez, Ισπανίδα Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, η Ska Keller, Γερμανίδα Ευρωβουλευτής και Συμπρόεδρος των Πρασίνων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ευρωβουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (έστειλε μήνυμα),ο Νίκος Ανδρουλάκης ως ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρεμβάσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες της Αριστεράς, που είχε και την πρωτοβουλία της εκδήλωσης- μεταξύ αυτών ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Pablo Iglesias, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ισπανίας και πρώην πρόεδρος του PODEMOS (μήνυμα -βίντεο) ο Gregor Gyzi, πρώην Πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κα.

Recommended For You

About the Author: efoni