Δίπλωμα οδήγησης στα 17: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Υπέρ του νομοσχεδίου για δίπλωμα οδήγησης στα 17 έτη τάχθηκαν επί της αρχής του οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Αντίθετα, το σχέδιο νόμου καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Το νομοσχέδιο, επιτρέπει στους νέους 17 ετών να συμμετέχουν κανονικά στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για έκδοση άδειας για όχημα τύπου Β, η οποία καλύπτει όλα τα επιβατικά ΙΧ.

Αφού επιτύχουν στις εξετάσεις, οι 17άρηδες οδηγοί θα μπορούν να κινούνται σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής, εφόσον κατοικούν στην Αθήνα, ή εντός της Περιφερειακής Ενότητας όπου διαμένουν, στην περίπτωση που βρίσκονται στην περιφέρεια.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών με τίτλο «Οδηγώντας με Ασφάλεια», προβλέπει, ακόμη ότι οι 17χρονοι οδηγοί που κινούνται εντός της περιφέρειάς τους, μπορούν να έχουν δίπλα τους συνοδό τουλάχιστον 25 ετών, με 5 χρόνια δίπλωμα οδήγησης και με «καθαρό» point system.

Αργότερα, με υπουργικές αποφάσεις θα καθοριστεί το πλαίσιο για ποινές, τόσο για τον 17χρονο οδηγό, όσο και για τον ή την συνοδό του, στο ενδεχόμενο τροχαίου ατυχήματος, με υπαιτιότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής, έχει προαναγγείλει πολύ αυστηρές κυρώσεις σε σχολές οδήγησης και εξεταστές, στην περίπτωση αλλοίωσης του αδιάβλητου των εξετάσεων.

Recommended For You

About the Author: efoni