Δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Απολογείται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ένα χρόνο μετά τη δολοφονία

Ακριβώς ένα χρόνο από την ημέρα που η 20χρονη Κάρολαιν Κράουτς βρέθηκε νεκρή στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, ο σύζυγός της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καλείται να δώσει την δική του εκδοχή για την επίμαχη βραδιά.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο 33χρονος πιλότος, θα απολογηθεί ενώπιον των τακτικών και λαϊκών δικαστών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για το αποτρόπαιο έγκλημα, που αν και έχει ομολογήσει, υποστηρίζει πως δεν είχε προμελετήσει. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε το έγκλημα του με 37 ημέρες καθυστέρηση επιμένοντας μέχρι εκείνο το σημείο ότι για τη δολοφονία της συζύγου του ευθύνονται ληστές. «Δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγο μου, την αγαπούσα και την αγαπάω όσο τίποτα άλλο, αυτό δεν αλλάζει από την μέρα που την γνώρισα» είπε στους δικαστές με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής.

Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2021 ο 33χρονος περνούσε το κατώφλι της ανακρίτριας για να απολογηθεί, αφού λίγες ώρες νωρίτερα είχε ομολογήσει στην αστυνομία. «Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα» είπε κατά την ανακριτική του απολογία.

Για την γνωριμία του με την Καρολάιν, ο 33χρονος ανάφερε ότι έγινε το 2017 στην Αλόννησο, όπου είχε βρεθεί με την καθηγήτρια μητέρα του. «Εγώ στο νησί έζησα από τα 10 έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά. Η Caroline έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στη Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ατυχή εγκυμοσύνη της, περιγράφοντας ότι «λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Caroline έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Caroline απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας, …. Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια».

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της συζύγου του, χαρακτήρισε «καταλυτικό» στην συμπεριφορά της Καρολάιν το γεγονός της απώλειας του πρώτου παιδιού. «Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Caroline δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις».

 

Αναφερόμενος στην ημέρα του φόνου, ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι συνέβησαν όσα περιέγραψε και στην αστυνομία, επιμένοντας ότι δεν προσχεδίασε το έγκλημα.

«Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Recommended For You

About the Author: efoni