Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Φόρεσαν μάσκες για να στηρίξουν την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Το δικαστήριο καταδίκασε την Έφη σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για την επίθεση με το καυστικό υγρό στην Ιωάννα.

«Η απόφαση έρχεται να με επιβεβαιώσει ότι η κατηγορούμενη σκοπό είχε να σκοτώσει την Ιωάννα και όχι να τη βλάψει. Προσωπική δικαίωση, ναι. Νομίζω ότι η απόφαση δε θα αλλάξει ούτε στο Εφετείο» είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Και τόνισε με νόημα: «Φοβάμαι όταν θα βγει η κατηγορούμενη. Λογικά, περίπου σε 5,5 χρόνια θα είναι εκτός των φυλακών, αφαιρουμένου του χρόνου που έχει κρατηθεί προσωρινά».

Την ίδια ώρα η Ιωάννα Παλιοσπύρου έπεφτε στην αγκαλιά των φίλων της, που φορούσαν όλοι μάσκες, σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης.

«Είναι ένας τρόπος να μου συμπαρασταθούν και να περάσουν το μήνυμα ότι είναι μαζί μου και θα μπορούσε ο καθένας να είναι στη θέση μου και τους ευχαριστώ πολύ» είπε η ίδια η Ιωάννα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο για τις επόμενες παρόμοιες υποθέσεις

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο άλλος δικηγόρος της Ιωάννας, ο Νίκος Αλεξανδρης, «στην πρώτη περίπτωση τέτοια που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, κατέληξε ομόφωνα ότι πρόκειται για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η ελληνική Δικαιοσύνη δημιουργεί μία νομολογία. Και είναι οδηγός για τις επόμενες περιπτώσεις ότι έχουμε απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Στη φυλακή μέχρι το Εφετείο

Στο μεταξύ, στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης θα παραμείνει η  Έφη Κακαράντζουλα, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση.

Η τελική ποινή που της επιβλήθηκε είναι αυτή των 15 ετών και τριών μηνών. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη ο οποίος πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, διότι η κατηγορούμενη – όπως ανέφερε – είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα.

Ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων στη σχετική τοποθέτηση του: «Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισης της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή τη παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με το Νώντα φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα. Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη».

Τη στιγμή που η Εφη Κακαράντζουλα, αποχωρούσε από τη δικαστική αίθουσα, πρόσωπα από το περιβάλλον της Ιωάννας της φώναξαν: «Τέρας, τέρας όρθιο». Εκείνη δεν απάντησε.

Recommended For You

About the Author: efoni