Δίκη Αναγνωστόπουλου: Ψυχίατρος της ΕΛΑΣ θα παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγήθηκε την περασμένη Παρασκευή (08.04.2022) στα δικαστήρια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, με την δίκη να διακόπτεται για τις 12 Απριλίου 2022. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος δήλωσε ενώπιον των δικαστικών Αρχών «έγγαμος, χήρος και πατέρας ενός παιδιού», γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Την δήλωση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σχολίασε ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (10.04.2022) στον ΑΝΤ1 . Η δήλωση του εντολέα του, όπως εξήγησε, έγινε στα πλαίσια της διαδικασίας.

«Σε κάθε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Πρόεδρος ζητάει κάποια στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό ο κατηγορούμενος είπε τα πλήρη στοιχεία του και για την οικογενειακή του κατάσταση», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σημειώνοντας «ότι δεν υπήρχε καμία συνεννόηση με τον εντολέα του».

Σε ερώτηση πως θα στηρίξει το επιχείρημα ότι η δολοφονία της άτυχης Καρολάιν έγινε εν βρασμώ ψυχής δήλωσε «έχουμε μία ομολογία, σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να αποφύγουμε τις έννομες συνέπειες του νόμου», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι εκεί για να πληρώσει το τίμημα των πράξεων του».

Πρόσθεσε δε ότι «δεν είναι τυχαίο πως και από την εισαγγελική Αρχή και από το επίπεδο μαρτύρων υπερασπίσεως και από  έγγραφα που θα προσκομίσουν, αλλά κυρίως και από το ίδιο το Δικαστήριο το οποίο κάλεσε ως μάρτυρες ψυχολόγους, ιατροδικαστές για να ερευνηθούν τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά τα γεγονότα ήταν ικανά να πυροδοτήσουν την κατάσταση αυτή».

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Recommended For You

About the Author: efoni