Δήμος Ωρωπού: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι φωτοκαλυτικοί πίνακες κατά του Covid-19

Ο Δήμος Ωρωπού πρωτοπορεί στη μάχη κατά του κορονοϊού αλλά και στην απολύμανση των δημοσίων χώρων και των Σχολικών Μονάδων του Δήμου καθώς έγινε ο πρώτος στην Ελλάδα που προμηθεύτηκε τους ειδικούς φωτοκαταλυτικούς πίνακες απολύμανσης.
Πρόκειται για ειδικούς πίνακες-κάδρα αποτελούμενους από το φωτοκαταλυτικό προϊόν που προσφέρονται για τον καθαρισμό του αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Δε διαφέρουν πολύ από μία αφίσα και μάλιστα οι πίνακες που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ωρωπού φέρουν πανοραμική φωτογραφία του Αμφιαράειου.
Οι πίνακες έφτασαν ήδη στο Δήμο Ωρωπού και τοποθετούνται πιλοτικά σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους αλλά και σε σχολεία του Δήμου μας. Είναι εργαλεία απολύμανσης κατά 99% του αέρα από τον covid-19 και άλλους ιούς και μικρόβια που υπάρχουν στις σχολικές αίθουσες και στους κλειστούς χώρους.
Η λειτουργία τους βασίζεται σε μία πρωτοποριακή και ιδιαίτερη τεχνολογία χωρίς τη χρήση νερού, χημικών ή άλλων στοιχείων. Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία ονομάζεται WiWell® η οποία ενεργοποιείται με την παρουσία φυσικού ή τεχνητού φωτός και καταστρέφει πλήρως οργανικές ενώσεις και μικροοργανισμούς που συναντώνται στο γύρω περιβάλλον. Πρόκειται για μια προχωρημένη Οξειδωτική Μέθοδο Αντιρρύπανσης που είναι αποτελεσματική, φιλική στο περιβάλλον, ένα οικολογικό σύστημα απολύμανσης.
Στην συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται η μέθοδος της φωτοκατάλυσης, η οποία είναι φυσική διεργασία κατά την οποία μία επιφάνεια που ονομάζεται φωτοκαταλύτης (WiWell®) ενεργοποιείται με την παρουσία φυσικού ή τεχνητού φωτός και καταστρέφει πλήρως οργανικές ενώσεις και μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο περιβάλλον.
Η τεχνολογία αυτή έχει το μεγάλο πλεονέκτημα πως δεν περιλαμβάνει τη χρήση επιβλαβών στοιχείων για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον όπως για παράδειγμα λάμπες UV-C, όζον ή άλλα χημικά συστατικά ή στοιχεία που βλάπτουν τις επιφάνειες τις οποίες χρησιμοποιείται.
Η τεχνητή φωτοκατάλυση σκοτώνει 99% των βακτηρίων, ιών, ρύπων και συγκεκριμένα τον ιό COVID-19. Δεν χρησιμοποιεί απολυμαντικά, απορρυπαντικά, όζον ή ατμό με αποτέλεσμα να μην είναι επιβλαβές για την υγεία καθώς δεν έχει καμία αντένδειξη.
Η διάρκεια λειτουργίας του προϊόντος είναι 5 χρόνια και δεν χρειάζεται συντήρηση.
Η διαδικασία απολύμανσης – καθαρισμού ξεκινά με την τοποθέτηση του κάδρου και λειτουργεί αδιαλείπτως καθώς «ενεργοποιείται» χάρη σε μια πηγή φωτός.
Το προϊόν είναι ιταλικής προέλευσης, σχεδιασμός & παραγωγή, και έχει τοποθετηθεί σε σημεία όπως, Δήμοι και σχολεία, νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, χώροι εστίασης, γραφεία , ξενοδοχεία κ.α.
Πρόκειται για εμπορικό προϊόν που φέρει πιστοποίηση CE.
Είναι ένα σύστημα απολύμανσης το οποίο με οικολογικό και απολύτως φυσικό τρόπο καθιστά πλήρως υγιεινό τον αέρα που αναπνέουμε. Είναι απολύτως καινοτόμο και μοναδικό στον κόσμο λόγω της διπλής του δράσης: α)Απολυμαίνει και β) Καθαρίζει συνεχώς τον αέρα του χώρου.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε:
«Ο Δήμος μας καινοτομεί και πρωτοπορεί στις οικολογικές και πρωτοποριακές τεχνολογίες αλλά και στην υγειονομική μάχη κατά του κορονοϊού. Με τη μέθοδο της φωτοκατάλυσης και με όπλο το φως θα πολεμήσουμε ιούς και μικρόβια και θα φωτίσουμε το δρόμο για έναν σύγχρονο Δήμο με καθαρό, υγιές και ασφαλές περιβάλλον».

Recommended For You

About the Author: efoni