Δήμος Ωρωπού: Σύσκεψη Γιασημάκη – Πυροσβεστικής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σε συνέχεια της πρώτης τηλεσυνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού που συγκάλεσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης την Παρασκευή 9 Απριλίου και προκειμένου να γίνει εγκαίρως ο σχεδιασμός και οι προετοιμασίες της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει επισήμως από την 1η Μαΐου 2021, υποδέχτηκε στο δημαρχείο τον Συντονιστή Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής Υποστράτηγο Ιωάννη Πετρούτσο, τον Περιφερειακό Διοικητή Αττικής Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο και τον Διοικητή του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Δημήτριο Μπριόλα.

Συζητήθηκαν ζητήματα σχεδιασμού, καθαρισμών, καταγραφής μηχανικών μέσων και τέθηκαν τα πιθανά σενάρια δράσης για την αντιπυρική περίοδο.

Κοινή ήταν η διαπίστωση πως ο Δήμος Ωρωπού με έκταση 338 τετραγωνικά χιλιόμετρα διαθέτει τις περισσότερες δασικές και αγροτολιβαδικές εκτάσεις από οποιοδήποτε άλλο Δήμο της Αττικής.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις προετοιμασίες μας και την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αναμένουμε υποστήριξη για να υλοποιήσουμε σειρά δράσεων για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και έγκαιρα για την αντιπυρική περίοδο που έρχεται».

Recommended For You

About the Author: efoni