Δήμος Ωρωπού: Σκληρή αντιπαράθεση Γιασημάκη- Ρούσση

Μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ του νυν δημάρχου Ωρωπού, Γιώργου Γιασημάκη και του πρώην, Θωμά Ρούσση.
Η ανακοίνωση του Γιώργου Γιασημάκη προς απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε το πρωί της Τρίτης, η παράταξη του πρώην δημάρχου:
Κάποιοι χάνοντας και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας που τους είχε απομείνει, διεκδικούν την πρωτιά στον λαϊκισμό, αν και δεν την έχασαν ποτέ.
Σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Θωμάς Ρούσσης, γράφει πως «λεφτά υπάρχουν», αναφερόμενος στις προσλήψεις ορισμένου χρόνου, προσπαθώντας να αμφισβητήσει αυτά που ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Καλό θα ήταν εάν δεν «ήξερε» , να ρώταγε ή εάν δεν «θυμόταν», να του θυμίσουμε πως το 2019 (προεκλογική χρονιά) στους τελευταίους 8 μήνες της θητείας του ,οι προσλήψεις ορισμένου χρόνου κόστισαν στο Δήμο – σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία – 1.407.283,53 Ευρώ, ενώ την ίδια ώρα οι υπηρεσίες καθαριότητας , ήταν σε ιδιώτη εργολάβο ,ο οποίος κόστισε για το 2019 – εκτός των προαναφερομένων προσλήψεων – 1.724.857,31 Ευρώ.
 Σήμερα μετά από απόφαση της Δημοτικής Αρχής , ο εργολάβος έχει σταματήσει από τον Ιανουάριο του 2020 , ενώ η υπηρεσία καθαριότητας γίνεται αποκλειστικά με εργαζόμενους του Δήμου και οι προσλήψεις ορισμένου χρόνου για το 2021 (8 μήνες) θα κοστίσουν 895.034,88 Ευρώ, σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία.
Μία ματιά λοιπόν στους αριθμούς αρκεί για να καταλάβουμε όλοι μας τι συμβαίνει.
Ντροπή…Τίποτε άλλο.
 Σε όλα υπάρχουν όρια, ακόμα και στον λαϊκισμό!
Η ανακοίνωση της παράταξης του Θωμά Ρούσση: 
107 «προσωπικοί» διορισμοί από τον Δήμαρχο Ωρωπού!
Σε δηλώσεις προέβη ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Γιασημάκης Γεώργιος, μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021 από το δημοτικό συμβούλιο.
Ο προϋπολογισμός, όπως δήλωσε ο κ. Γιασημάκης δεν είναι ούτε αναπτυξιακός, ούτε επενδυτικός. Είναι όμως ένας προϋπολογισμός που προσπαθεί να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Δήμου.
«Δεν ξεφύγαμε από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας» χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ωρωπού.
Για ακόμα μια φορά, με στοιχεία που δυσκολεύεται να αποδείξει στην πράξη, αναφερόμενος σε «χρέη» που δημιούργησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, χωρίς να αναφέρεται καθόλου στα χρέη που δημιούργησε η δική του διοίκηση μέσα σε μόλις 18 μήνες, ποσού 5.000.000€ (!!!!) περίπου, προέβη σε μια άκρως αποτυχημένη προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις για κακοδιαχείριση των προκατόχων του.
Είναι τέτοια η «οικονομική δυσπραγία», η «ασφυκτική πίεση των χρεών», η «τεραστία προσπάθεια ανορθολογισμού» έναντι του κίνδυνου του Παρατηρητήριου,(όπως δραματικά αναφέρει), που με έξι (6) αποφάσεις τους, προσέλαβε 107 νέα άτομα στις υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού, όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. Με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης για την πρόσληψη τους, με κόστος στον νέο Προϋπολογισμό του έτους 2021 τουλάχιστον 1.000.000€, άρα λεφτά υπάρχουν.
Κανένας μας, δεν θα είχε την παραμικρή αντίρρηση για τη στελέχωση και την ενδυνάμωση του προσωπικού του Δήμου μας όταν αυτό χρειάζεται και απαιτείται, ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία και ο υψηλός αριθμός ανεργίας σε εκατοντάδες οικογένειες συνδημοτών μας.
Είναι διαφορετικό όμως να προσφέρεις πραγματική εργασία σε ανθρώπους που έχουν αυξημένες ανάγκες και εντελώς διαφορετικό να προσλαμβάνεις επιλεκτικά, άτομα με προσωπικά κριτήρια «αποζημίωσης του προεκλογικού τους αγώνα» αποπληρώνοντας την συμμετοχής τους στις πρόσφατες εκλογές και από την άλλη να απολύει της εργάτριες καθαριότητας που εργάζονται στα σχολεία.
Για να ακριβολογούμε στις 107 νέες θέσεις εργασίας τα περισσότερα άτομα είναι υποψήφιοι ή γόνοι υποψηφίων του συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» που συμμετείχαν στον σχηματισμό του ψηφοδελτίου, έχοντας προσλάβει δυο η ακόμα και τρία άτομα μέσα από την ίδια οικογένεια. Με αποκορύφωμα να έχει προσλάβει ακόμα και εν ενεργεία τοπικό σύμβουλο του!!!!
Υπάρχουν και πολλά άτομα του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος των σημερινών στελεχών της Δημοτικής Αρχής, με ειδικότητες που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά τους καθήκοντα αφού έχουν προληφθεί ως εργάτες ύδρευσης, καθαριότητας και πρασίνου και εργάζονται στα γραφεία, ως διοικητικοί.
Επιλογές κατευθυνόμενες, χωρίς καμία αξιολόγηση των τυπικών προσόντων και δεξιοτήτων των απασχολουμένων, με μοναδικό κριτήριο την πολιτική συναλλαγή και το μικροκομματικό συμφέρον. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε πως για πρώτη φορά θα έχουμε συνεργία κηπουρών και υδραυλικών σημαντικά στελεχωμένα σε αριθμούς από γυναίκες που θα εργάζονται όμως στα γραφεία του Δήμου μας.
Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση υπέρ των αποκλεισμών, κανενός συνδημότη μας. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην εργασία και στην ζωή! Είναι όμως υποκριτικό να μην υπολογίζονται οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας, τα αντικειμενικά οικονομικά κριτήρια των οικογενειών με αληθινά μηδενικούς προϋπολογισμούς, η απομόνωση συνανθρώπων μας με προβλήματα διαβίωσης.
Η επιλογή των συνδημοτών μας, λογίζοντάς τους μοναδικά σαν «εκλογικούς αριθμούς» και η δημιουργία «κομματικού στρατού», μας φέρνει δεκάδες χρόνια πίσω.
Η δημοτική αρχή συνεχίζει την κατάπτυστη πολιτική των διαχωρισμών και της διχοτόμησης της κοινωνίας. Εμπαίζοντας εκατοντάδες συνδημότες μας, αξιολογεί και επιδοτεί με μοναδικό κριτήριο «τα δικά μας παιδιά» και προχωρά σε μια άνευ προηγουμένου διάκριση, δυναμιτίζοντας τα θεμέλια της μικρής μας κοινωνίας.
Στην σημερινή εποχή της αναζήτησης των «ίσων ευκαιριών», την απαίτηση για πραγματική ευαισθητοποίηση των μικρότερων κυττάρων διοίκησης για εργασία στην κοινωνία, των άμεσων κινδύνων άμβλυνσης του κοινωνικού και εργασιακού αποκλεισμού, η Δημοτική Αρχή επιδίδεται σε κοινωνικά εξοντωτικές πολιτικές, καταστρέφοντας κάθε συνεκτικό δεσμό, βαθαίνοντας τα χάσματα.
Οι «Μαυρογιαλούροι» ζουν και βασιλεύουν ακόμα στις μέρες μας. Δυστυχώς δεν έχουν καν το σθένος να συνετιστούν και να φανούν ειλικρινείς, πρωτίστως στον εαυτό τους και έπειτα στους Δημότες!

Recommended For You

About the Author: efoni