Δήμος Ωρωπού: Προμηθεύτηκε 17 απινιδωτές

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συλλόγων και φορέων με πλούσια κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική δράση προμηθεύτηκε 17 απινιδωτές.

Είναι υπερσύγχρονοι απινιδωτές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και από απλούς πολίτες χωρίς να έχουν γνώσεις ιατρικής ή να είναι υγειονομικό προσωπικό.

Ο Δήμος Ωρωπού θα οργανώσει σεμινάρια στους χειριστές των απινιδωτών σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.

Πρόκειται για απινιδωτές που μπορούν να απινιδώσουν παιδιά και ενήλικες ενώ υπάρχουν φωνητικές εντολές στην ελληνική γλώσσα που καθοδηγούν τον χρήστη για το χειρισμό και δεν τον αφήνουν να κάνει λάθος.

Σε περίπτωση ανάγκης πραγματοποιείται πρώτα καρδιογράφημα και εφόσον υπάρχουν τα κατάλληλα δεδομένα ο απινιδωτής ενημερώνει πως ο ασθενής χρειάζεται και απινίδωση. Η συσκευασία είναι ελαφριά και εύκολη στη μεταφορά και η επαναφορτιζόμενη μπαταρία χρειάζεται φόρτιση κάθε τρία χρόνια. Μετά από κάθε χρήση γίνεται μόνο αλλαγή αναλώσιμων ηλεκτροδίων.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: “Δεν θα σταματήσω ποτέ να υποστηρίζω πώς κύριο και πρώτιστο μέλημα μιας οργανωμένης Δημοτικής Αρχής είναι η προάσπιση της υγείας των πολιτών της και η συνεχής αναζήτηση τρόπων που θα την κάνουν ασφαλέστερη, αμεσότερη και αποτελεσματικότερη. Και πάνω σε αυτό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι καθημερινά”.

Recommended For You

About the Author: efoni