Δήμος Ωρωπού : Επί ποδός Πατούλης, Γιασημάκης για την αντιμετώπιση του «Λέανδρου»

Αυτοψία στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται στο Καπανδρίτι έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλη Κόκκαλη και του αντιδημάρχου Αφιδνών και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Δήμα.
«Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να ανταπεξέλθουμε το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας #Λέανδρος που θα χτυπήσει το απόγευμα της Δευτέρα 18/1 την Ανατολική Αττική. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και όλο το μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, του Δήμου Ωρωπού, των αιρετών αλλά και των εθελοντών για τον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας αλλά και για τις ακούραστες ενέργειες που κάνουν όλο το 24ωρο ώστε να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι. Καλώ τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να μένουν ασφαλείς στο σπίτι», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.
«Κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία»
Στο μεταξύ ο Γιώργος Γιασημάκης φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Αποστόλου στον 96,5 FM και μίλησε για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Λέανδρος, το τρίτο κύμα που αναμένεται να πλήξει τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (18/1) τις ορεινές περιοχές του Δήμου Ωρωπού και έκανε την εκτίμηση πως τα Δημοτικά Σχολεία, Ειδικό Δημοτικό, Νηπιαγωγεία και Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι κλειστά και την Τρίτη 19/1 (θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού).
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Ωρωπού:
«Είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις όμως δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Υπήρξε άψογη προετοιμασία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κόκκαλη και ήμασταν έτοιμοι. Όλος ο μηχανισμός του Δήμου ήταν στους δρόμους, υπήρξε αλάτι που είχε μοιραστεί και στους κατοίκους. Υπήρχαν περιοχές με 5 πόντους και άλλες με 20 πόντους χιόνι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιονοπτώσεις στην Ιπποκράτειο πολιτεία, στις Αφίδνες και στα ορεινά του Δήμου. Η πρόγνωση είναι πως το απόγευμα θα ενταθούν τα φαινόμενα και θα υπάρξουν πιο ισχυρές χιονοπτώσεις.
»Τα σχολεία δεν άνοιξαν σήμερα με απόφαση δική μου και της Περιφέρειας Αττικής και μάλλον δεν θα ανοίξουν ούτε αύριο. Περιμένουμε τώρα τον κ. Πατούλη και τον κ. Κόκκαλη για να προετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας.
»Ο κόσμος θα πρέπει να περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις του και αν είναι απαραίτητο να το κάνει με πολύ μεγάλη προσοχή. Ήδη το Σάββατο είχαμε δυστύχημα και ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου. Οι δρόμοι είναι όλοι ανοιχτοί και δεν υπάρχει πρόβλημα στη μετακίνηση».

Recommended For You

About the Author: efoni