Δήμος Ωρωπου: Ρεκόρ βροχόπτωσης στη Μαλακάσα

Ρεκόρ βροχόπτωσης στη Μαλακάσα σύμφωνα με το Eθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr για τα ύψη βροχής που έπεσαν σε περιοχές του Δήμου Ωρωπού την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου αλλά και το τριήμερο 12-15 Δεκεμβρίου 2020. Όπως προκύπτει από τους σχετικούς πίνακες στη Μαλακάσα καταγράφηκε βροχόπτωση που ισοδυναμεί με τα 2/3 της συνολικής βροχόπτωσης που πέφτει συνολικά στο κέντρο της Αθήνας.
Η Μαλακάσα ήταν η περιοχή που καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Αττική την Δευτέρα 14/12 και ακολούθησαν η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Πάρνηθα.
Συγκεκριμένα στη Μαλακάσα έπεσαν 232 mm – χιλιοστά βροχής που αντιστοιχούν σε 232 τόνους νερού σε επιφάνεια 1.000 τ.μ. (ένα στρέμμα).
Τα 232 χιλιοστά βροχής που καταγράφηκαν στη Μαλακάσα στις 14/12/2020 αποτελούν τη μεγαλύτερη ημερήσια τιμή βροχόπτωσης που έχει καταγραφεί από τους σταθμούς του δικτύου στην Αττική σε όλα τα χρόνια λειτουργίας τους, και σχεδόν ισούται με τα 2/3 της ετήσιας βροχόπτωσης για το κέντρο της Αθήνας.
Αλλά και στον συνολικό πίνακα του τριημέρου (12-15/12) η Μαλακάσα ήταν Πανελλαδικά στην δεύτερη θέση με 269 mm βροχής που αντιστοιχούν σε 269 τόνους νερού σε επιφάνεια 1.000 τ.μ. (ένα στρέμμα). Στην πρώτη θέση ήταν η Σαμαριά στην Κρήτη με 423 mm, η Πάρνηθα στην 8η θέση με 214 mm (χιλιοστά) και η Ιπποκράτειος Πολιτείας στην 9η θέση με 212 mm (χιλιοστά).
Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές του Δήμου Ωρωπού είναι σοβαρές και σε κάθε περίπτωση οι δημοτικές υπηρεσίες εργάζονται για την κατά το δυνατόν πληρέστερη και άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.

Recommended For You

About the Author: efoni