Δήμος Φυλής: Σε ετοιμότητα ενόψει «Ιανού»

Δήμος Φυλής:

Δήμος Φυλής: Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής, με αντικείμενο τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ισχυρής κακοκαιρίας “Ιανός” που θα πλήξει, τις επόμενες μέρες και την Αττική, πήρε μέρος ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης.

Το Συντονιστικό συγκλήθηκε στις 16:00 της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου 2020, στην έδρα της Αντιπεριφέρειας στην Ελευσίνα.
“Καλούμε τους συνδημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες μέρες για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και του ισχυρού ανέμου. Ο Δήμος έχει καθαρίσει και δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε απορρίμματα εκτός των κάδων, ώστε να μην εμποδίζεται η απορροή των υδάτων. Πρέπει επίσης να ασφαλίσουμε τα αντικείμενα που βρίσκονται σε κάποιο ύψος, ώστε να μην παρασυρθούν από τον άνεμο”, τόνισε ο Μιχάλης Οικονομάκης.

Κλείνοντας επέστησε την προσοχή των συνδημοτών μας στις γενικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Recommended For You

About the Author: efoni