Δήμος Σαρωνικού: Τηλεδιάσκεψη των δημάρχων που συμμετέχουν στο “Δίκτυο εναντίον των Ανεμογεννητριών”

Τηλεδιάσκεψη των δημάρχων που συμμετέχουν στο “Δίκτυο εναντίον των Ανεμογεννητριών” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/2, με στόχο την ενημέρωση και τη λήψη αποφάσεων για τα επόμενα σημαντικά βήματα.
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, που ανέλαβε και την πρωτοβουλία για τη σύσταση του Δικτύου, ενημέρωσε τους αιρετούς ότι έχει ήδη συγκροτηθεί μια ομάδα αποτελούμενη από τεχνικούς επιστήμονες και νομικούς προκειμένου να συνταχθεί μια ολοκληρωμένη Αναφορά προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να ζητηθεί η γνωμοδότησή του. Νομικός συμπαραστάτης του Δικτύου στην πρωτοβουλία αυτή είναι ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος διατέλεσε το 2016 επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο Πέτρος Φιλίππου έκανε την ακόλουθη δήλωση: ‘’Εξαρχής επιδιώκαμε να ενώσουμε τις φωνές μας, τις φωνές όλων των αιρετών από όλα τα σημεία της Ελλάδας και τα καταφέραμε. Τώρα πια ήρθε η ώρα διεθνοποιήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, ώστε η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό όπλο στις συζητήσεις και στις διεκδικήσεις μας προς την ελληνική Πολιτεία. Όλοι οι Δήμοι δουλεύουμε οργανωμένα και συντονισμένα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συντάξουμε ένα ολοκληρωμένο υπόμνημα που θα τεκμηριώνει την ιδιαίτερη πολιτιστική και περιβαλλοντική ταυτότητα των τόπων που πρόκειται να εγκατασταθούν ή έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να αποσπάσουμε από την Ε.Ε μια ευνοϊκή γνωμοδότηση, η οποία θα ανοίξει το δρόμο της διαβούλευσης με την Πολιτεία και της δικαίωσής μας’’.

Recommended For You

About the Author: efoni