Δήμος Σαρωνικού: Τα αποτελέσματα των rapid tests την Κυριακή 7/2

Τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid covid-19 test) πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο Λαγονήσι, με τη μέθοδο drive – through, δωρεάν, χωρίς ραντεβού, γρήγορα και με ασφάλεια, σε όσους πολίτες προσήλθαν επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο ή πατίνι (όχι σε πεζούς), με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και τη δήλωση του ΑΜΚΑ και του κινητού τους τηλεφώνου για τη λήψη των αποτελεσμάτων.
Συνολικά διενεργήθηκαν 555 τεστ, εκ των οποίων τα τέσσερα (4) ήταν τα θετικά (0,72%). Οι τέσσερις συμπολίτες μας που βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τον ΕΟΔΥ. Πρόκειται για τρεις (3) άνδρες και μία (1) γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 33 έτη.
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου δήλωσε «Με αξιοσημείωτη συμμετοχή έγινε και η δεύτερη δράση drive – through rapid test για τον κορονοϊό στον δήμο μας. Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΟΔΥ για την εκ νέου ανταπόκρισή του στο αίτημα του δήμου για τη διενέργεια των τεστ, καθώς και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη για τον συντονισμό της δράσης. Επιπλέον εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Πολιτική Προστασία του δήμου μας και στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού για τη συνδρομή τους στην ομαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή της όλης διαδικασίας. Επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στην Αττική, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθούμε τα μέτρα που ανακοινώνονται ώστε να διασφαλίσουμε τη μικρότερη δυνατή διασπορά του ιού».

Recommended For You

About the Author: efoni