Δήμος Σαρωνικού: Συναυλία Lyre ‘n’ Rhapsody- “To ξύπνημα της Μούσας»

Ο δήμος Σαρωνικού και το ΝΠΔΔ Αριστόδικος φέρνουν για δεύτερη φορά τους μοναδικούς ήχους και τα τραγούδια των Lyre ‘n’ Rhapsody, στις «Ημέρες Πολιτισμού». Μετά την επιτυχημένη εμφάνισή του στις πλαγιές του Πάνειου όρους, το συγκρότημα είναι και πάλι έτοιμο να βρει την άκρη του μουσικού κουβαριού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και να πλέξει μελωδίες και ρυθμούς που ξεπερνάνε τα σύνορα και τις συντεταγμένες. Αυτή τη φορά δίπλα στη θάλασσα, στο θεατράκι Λαγονησίου την Παρασκευή (24/9), στις 19:30 μ.μ.

Οι Lyre ‘n’ Rhapsody είναι ένα γυναικείο ακουστικό μουσικό σχήμα με αρχαία λύρα, νταούλι, στάμνα και φωνές, που ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ και δίνουν συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. ¨Έχουν συνεργαστεί με πλήθος μουσικών ειδικά στην δημιουργία του 3ου άλμπουμ, όπου αρχαία και παραδοσιακά ελληνικά όργανα, δημιουργούν μαζί και συνηχούν για πρώτη φορά, με κινέζικα παραδοσιακά όπως το έγχορδο guzeng και το πνευστό xiao.

Η μουσική τους αποτελείται από μελοποίηση αρχαίας ελληνικής ποίησης, μουσική απόδοση ραψωδίας, σωζόμενα τραγούδια, διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών και προσωπικές συνθέσεις των συντελεστών.

Το σχήμα αποτελείται από τις:

  • Αλίκη Μαρκαντωνάτου, αρχαία λύρα – τραγούδι.
  • Αρετή Μίγγου Νταούλι, udu – τραγούδι.
  • Αθηνά Χιώτη, τραγούδι.
  • Μαζί τους συμμετέχουν: Σταύρος Παργινός τσέλο, Αλέξης Νόνης κρουστά

Παρασκευή (24/9) ώρα 19:30 μ.μ.

Στο θεατράκι Λαγονησίου, 41 χλμ Αθηνών-Σουνίου.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη δημόσια υγεία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Recommended For You

About the Author: efoni