Δήμος Σαρωνικού: Συνάντηση του Δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής, Κων/νο Στουραΐτη.

Συνάντηση πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής, κο. Κων/νο Στουραΐτη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε σε φιλικό κλίμα βρέθηκε, μεταξύ άλλων, η βελτίωση των λαϊκών αγορών του δήμου καθώς και τα προβλήματα των επαγγελματιών του κλάδου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ειδική αναφορά έγινε στο καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας των παραγωγών (παρίσταται το 50% κάθε φορά) εξαιτίας της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που τους φέρνει αντιμέτωπους με οικονομική δυσπραγία χωρίς προηγούμενο.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα αδιέξοδα που προκύπτουν από το νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, στο οποίο προβλέπεται η απελευθέρωση των λαϊκών αγορών και η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων. Κοινός τόπος μεταξύ των κκ. Φιλίππου και Στουραΐτη αποτέλεσε η πεποίθηση ότι ειδικά οι μικροί παραγωγοί της Αττικής θα πρέπει να στηριχθούν και να ενισχυθούν οικονομικά προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικοί και να μην αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο ολικής επαγγελματικής καταστροφής. Όπως υπογράμμισε ο κος. Στουραΐτης οι λαϊκές αγορές Αττικής και Θεσσαλονίκης είναι οι μόνες που δεν επιδοτούνται από το κράτος.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος κος Φιλίππου συντασσόμενος με ανάλογη πρόταση της ΚΕΔΕ ζήτησε οι λαϊκές στις παραπάνω περιοχές να φύγουν από την εποπτεία των περιφερειών και να περιέλθουν στους δήμους, όπως γίνεται και στην υπόλοιπη χώρα.
Ο κος Φιλίππου δήλωσε, τέλος, ότι συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών όπως εκφράστηκαν από τον κο Κ. Στουραΐτη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με συλλογική δράση θα ικανοποιηθούν.

Recommended For You

About the Author: efoni