Δήμος Σαρωνικού και Λαυρεωτικής απευθύνουν κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού απαιτώντας να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της διεκδίκησης από το Ελληνικό Δημόσιο ιδιωτικών περιουσίων πολιτών, καθόλα νόμιμων.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, ώρα 11:00 π.μ. στην Πάνω Πλατεία Κερατέας (έμπροσθεν κτηματολογικού γραφείου).

Αίτημα είναι η ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα επιλύει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα.

Ιστορικό της υπόθεσης:

Είναι σε όλους γνωστό ότι η  κυβέρνηση υποσχέθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες του Δήμου και ανακύπτει από την εφαρμογή της 1151/1872 δικαστικής απόφασης του Εφετείου Ναυπλίου. Το δημόσιο κατά την ανάρτηση των κτηματολογικών διαγραμμάτων κατέθεσε χιλιάδες ενστάσεις αμφισβητώντας την περιουσία των πολιτών στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Ο Δήμος Λαυρεωτικής από το 2012 και ειδικότερα μετά το 2016 πιέζει διαχρονικά την εκάστοτε κυβέρνηση για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ που θα λύνει το πρόβλημα.

Έως σήμερα δόθηκαν διαδοχικά 4 αναστολές ως προς την εκδίκαση των ενστάσεων του Κτηματολογίου, ενώ υπήρξε κυβερνητική  δέσμευση για τη συγκρότηση επιτροπής που θα επεξεργάζονταν ολοκληρωμένη οριστική πρόταση για το σύνολο της περιοχής που ρυθμίζει η 1151/1872, στην οποία θα συμμετείχαν εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής ετέθησαν τα θέματα και ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των Δήμων να αποστείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους πριν τη δεύτερη συνεδρίαση.   Ο Δήμος  Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τον Δήμο  Σαρωνικού  απέστειλε  15σέλιδο τεκμηριωμένο και αναλυτικό υπόμνημα για το οποίο ποτέ δεν πήραμε  καμία απάντηση.

ΣΗΜΕΡΑ

Ο χρόνος τελειώνει και ήδη από 31/5/2021 θα καταφθάνουν σημειώματα στους πολίτες  που θα προσδιορίζεται η άμεση εκδίκαση της ένστασης  του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ .

Recommended For You

About the Author: efoni