Δήμος Σαρωνικού: Εντάχθηκε στην υπηρεσία myKEPlive

Ο Δήμος Σαρωνικού εντάχθηκε στην υπηρεσία myKEPlive, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Η εξέλιξη αυτή προήλθε μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος για ένταξη στη συγκεκριμένη υπηρεσία στις 6/12, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών. Ο Δήμος μας άλλωστε ήδη από τον Μάιο έχει εγκαινιάσει στην ιστοσελίδα του www.saronikoscity.gr την ψηφιακή πλατφόρμα “Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων Πολιτών” (dimotis.saronikos.net), με την οποία οι δημότες με ένα “κλικ” υποβάλλουν τα αιτήματά τους, τα οποία προωθούνται αυτόματα στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, ώστε αφενός να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη τους στις υπηρεσίες του Δήμου, αφετέρου να εξυπηρετούνται γρήγορα, αξιόπιστα και με ασφάλεια, καθώς η είσοδος και η εγγραφή γίνεται με τους κωδικούς του TAXISnet.
Όσον αφορά στην υπηρεσία myKEPlive, στην οποία εντάχθηκε το ΚΕΠ Καλυβίων, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα πλέον να προγραμματίσουν ψηφιακό ραντεβού στο ΚΕΠ. Η υπηρεσία διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης διαδικασίες υψηλής ζήτησης για τέσσερις κατηγορίες υπηρεσιών:
1) Πληροφόρηση – Αίτηση,
2) Εξυπηρέτηση από τον δήμο,
3) Εξυπηρέτηση πολιτών με Αναπηρία και
4) Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις. Οι ώρες εξυπηρέτησης που μπορούν να επιλέξουν οι πολίτες είναι από τις 08:00 έως τις 14:30.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ένταξη στη συγκεκριμένη υπηρεσία, εξοπλίσθηκε το ΚΕΠ Καλυβίων με σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό και οι υπάλληλοί του έλαβαν την απαιτούμενη εκπαίδευση για τον χειρισμό της πλατφόρμας, την οποία σχεδίασε και υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Επισημαίνεται ότι τα ψηφιακά ραντεβού στα ΚΕΠ διεξάγονται κατόπιν ραντεβού μέσω του myKEPlive.gov.gr.
Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου δήλωσε σχετικά: “O Δήμος μας περνάει στο επόμενο στάδιο της ψηφιοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών, που υπήρξε σημαντική προεκλογική μας δέσμευση, με την ένταξή του στην υπηρεσία myKEPlive. Tους τελευταίους μήνες, στη συγκυρία της πανδημίας, εντείναμε τις προσπάθειές μας ώστε οι δημότες μας να εξυπηρετούνται από μακριά, γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια για την υγεία τους. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών”.

Recommended For You

About the Author: efoni