Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών στον οικισμό «Πρωτέα»

Ξεκινά από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, στον οικισμό «Πρωτέα»!

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.»
Μοιράστηκε ήδη ο απαραίτητος εξοπλισμός και την Δευτέρα 9.11.2020 , ημέρα εκκίνησης του προγράμματος, θα γίνουν οι πρώτες αποκομιδές βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από τα επιλεγμένα σημεία.

Η πρώτη ομαδοποίηση των εθελοντών – νοικοκυριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα οργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης και της ποσότητας του παραγόμενου χρήσιμου κομπόστ (βιοαπόβλητα υλικά) με αποτέλεσμα τη μείωση της τελικής ποσότητας των απορριμμάτων που κατευθύνονται προς υγειονομική ταφή, με στρατηγικό στόχο το 2035 η παραγόμενη ποσότητα των απορριμμάτων να μειωθεί κατά 65%, με την ενίσχυση της διαλογής στην πηγή .

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου εκτιμώντας την προσπάθεια των εθελοντών που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής οικιακών βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, «ανταποδίδει» με μείωση της τάξεως του 50% στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής διευρύνεται συνεχώς.

Με αφορμή την εκκίνηση του πιλοτικού προγράμματος ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς δήλωσε:

«Διαλέγω στην πηγή, επιλέγοντας ένα βιώσιμο μέλλον» πρέπει να γίνει επιλογή ζωής και υποχρέωση του καθενός μας για τις επόμενες γενιές.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά και να προστατεύσουμε το περιβάλλον που ζούμε. Το έχουμε δανειστεί από τις γενιές που έρχονται και οφείλουμε να τους παραδώσουμε καλύτερο!»

Recommended For You

About the Author: efoni