Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Επιταχύνονται οι εργασίες για το αποχετευτικό

Με το μεγάλο έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου να βρίσκεται πλέον στο στάδιο υλοποίησης, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ προχωρά σε ακόμη δύο κινήσεις για τη διευκόλυνση των κατοίκων ώστε να ολοκληρωθεί με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς το πρώτο στάδιο των εργασιών.
Καταρχάς στο κτίριο του Δημαρχείου Ραφήνας κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, και Πέμπτη από τις 9:30 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι, θα βρίσκεται υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ που θα ενημερώνει τους κατοίκους σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής εξωτερικών διακλαδώσεων για τη σύνδεση των ακινήτων στο δίκτυο αποχέτευσης και θα παραλαμβάνει Αιτήσεις – Δηλώσεις Στοιχείων Ακινήτων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι ενδιαφερόμενοι, τις ίδιες ημέρες και ώρες, μπορούν επίσης να ενημερώνονται τηλεφωνικά στο τηλ. 2294 306003.
Παράλληλα, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων της 1ης Ανακοίνωσης. Έτσι για όλους τους κατοίκους που διαμένουν στους παρακάτω δρόμους η προθεσμία λήγει στις 15 Οκτωβρίου:
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ:
• Δαβάκη – Πίνδου, τμήμα από Εθνικής Αντιστάσεως ως Βασ. Παύλου
• Κυπρίων Αγωνιστών, τμήμα από Δαβάκη – Πίνδου ως Βασ. Γεωργίου Β’
• Ελευθερίου Βενιζέλου, τμήμα από Εθνικής Αντιστάσεως ως Κυπρίων Αγωνιστών
• Βασ. Γεωργίου Β’, τμήμα από Κυπρίων Αγωνιστών ως Βασ. Παύλου
• Δαβάκη – Πίνδου από Καβουνίδου ως Αθηνών (Ραφήνα)
• Παναγούλη από Αθηνών ως Σταυρίδου (Ραφήνα)
• Θεάτρου από Καλλιτεχνών ως Θεάτρου 50 (Καλλιτεχνούπολη)
Οι ιδιοκτήτες ή οι νόμιμοι εκπρόσωποι των ακινήτων καλούνται να παραλάβουν τον κατάλογο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα έντυπα της αίτησης για την κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης από:
• Τα γραφεία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου: Αραφηνίδων Αλών 10-12 (Δημαρχείο Ραφήνας, τηλ. 2294 306003)
• Την ιστοσελίδα του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου: https://www.rafina-pikermi.gr
• Την ενότητα Ενημέρωση για την Αποχέτευση στην Ανατολική Αττική στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ: www.eydap.gr
Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομιστούν ως τις 15.10.2021 στα ακόλουθα σημεία:
• Στα γραφεία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου: Αραφηνίδων Αλών 10-12 (Δημαρχείο Ραφήνας, τηλ. 2294 306003)
• Στο αρμόδιο Περιφερειακό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ στην διεύθυνση: ΛΕΩΦ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 419, Αγ. Παρασκευή, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 210 2143181 -3188
• Ηλεκτρονικά (σκαναρισμένα αρχεία) στη διεύθυνση: derpsa@eydap.gr
Με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου τον Ιούλιο, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου έγινε ο πρώτος Δήμος της περιοχής στον οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται το αποχετευτικό δίκτυο, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και την ανάδοχο εταιρεία ΑΚΤΩΡ.
Στο στάδιο αυτό ταυτόχρονα με τους αγωγούς ακαθάρτων, κατασκευάζονται οι εξωτερικές διακλαδώσεις για τη σύνδεση των ακινήτων με αυτούς και κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή όλων των κατοίκων στη διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων. Η σύνδεση των ακινήτων στο δίκτυο ακαθάρτων ούτως ή άλλως είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τον Ν.1068/1980, το Π.Δ. 6/1986 και την Υπουργική Απόφαση Δ16γ/010/178Γ (ΦΕΚ 846Β’/06.05 2009 – Κανονισμός Λειτουργίας Δικτύου Αποχέτευσης), ώστε ταχύτατα και χωρίς καθυστερήσεις να προχωρήσει απρόσκοπτα η ολοκλήρωση του Έργου Αποχέτευσης.
Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία, η ΕΥΔΑΠ δύναται να κατασκευάσει αυτεπάγγελτα την εξωτερική διακλάδωση σε θέση που κρίνει κατάλληλη, όπως αυτό ορίζεται στο Άρθρο 10 παράγραφος 1.3 εδάφιο Γ της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης.
Σε περιπτώσεις πολυκατοικιών ή ακινήτων με περισσότερους από έναν ιδιοκτήτες, αυτοί εκπροσωπούνται από τον διαχειριστή ή τον νόμιμο εκπρόσωπο.
Επισημαίνεται ότι η τελική σύνδεση του ακινήτου με το δίκτυο ακαθάρτων θα γίνει μόνον μετά την έγγραφη ειδοποίηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, μετά την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία των έργων του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων. Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται κυρώσεις βάσει της ισχύουσας Νομοθεσίας και της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΕΥΔΑΠ ΑΕ και Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για την κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων.
Το έργο που αποτελεί όραμα ζωής για όλους μας, είναι μια απτή πραγματικότητα για τον τόπο μας. Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου θα σταθεί δίπλα στον πολίτη ώστε να του παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση, διασφαλίζοντας όμως παράλληλα την ομαλή και εύρυθμη συνέχιση των εργασιών.

Recommended For You

About the Author: efoni