Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Επίσημη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα

Επίσημη επίσκεψη στη Ραφήνα πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, σήμερα (21/4).

Ο κ. Πέτσας αρχικά επισκέφθηκε τις κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, όπου φιλοξενούνται οι ομογενείς πρόσφυγες από την Ουκρανία συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελο Μπουρνούς και τον Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Βασίλη Θώδα.

Η ατμόσφαιρα ήταν εγκάρδια, με τον κ. Πέτσα να προσφέρει πασχαλιάτικα δώρα τα οποία έγιναν δεκτά με ιδιαίτερη χαρά από όλους και ειδικά από τα παιδιά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Υπουργός αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης επεσήμανε:

«Αυτές τις άγιες μέρες οι προσευχές μας είναι κοντά στους δικούς σας ανθρώπους στην Ουκρανία. Ευχόμαστε να είναι όλοι υγιείς και να τερματιστεί γρήγορα ο πόλεμος. Σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας και φυσικά με τους Δημάρχους και όλες τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, θα κάνουμε ότι μπορούμε για την ομαλή ένταξη των παιδιών σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά και για να διευκολύνουμε τη διαμονή σας στη χώρα μας.

Θα είμαστε πάντα δίπλα σας. Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση, χρόνια πολλά και καλό Πάσχα».

Από την πλευρά τους οι ομογενείς ευχαρίστησαν την ελληνική κυβέρνηση και τον κ. Πέτσα προσωπικά, επικεντρώνοντας στο αίσθημα της ασφάλειας μακριά από τον όλεθρο του πολέμου, και επαναλαμβάνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τις κοινές προσπάθειες από τους Δήμους Ραφήνας Πικερμίου και Ζωγράφου.

Στη συνέχεια ο κ. Στέλιος Πέτσας επισκέφθηκε τους οικίσκους εντός των εγκαταστάσεων στους οποίους διαμένουν οι πρόσφυγες και συζήτησε με τους Δημάρχους κκ Μπουρνούς και Θώδα για όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει, με στόχο την επίλυσή τους και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

Ο κ. Στέλιος Πέτσας ακολούθως επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας όπου ενημερώθηκε εκτενώς για την πολύ σημαντική δράση που επιτελεί και το κοινωνικό έργο που προσφέρει στις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας ειδικά τις γιορτινές ημέρες.

Έγινε επίσης διεξοδική ενημέρωση για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινωνική Δομή, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να εξευρεθούν περισσότεροι τρόποι ενίσχυσης από την πολιτεία ώστε να συνεχιστεί η πολύτιμη δράση της.

Η επίσκεψη έκλεισε στο Πάρκο Καραμανλή όπου ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς συζήτησε με τον αν. Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Recommended For You

About the Author: efoni