Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου: Εκσυγχρονισμός του στόλου των οχημάτων & ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού

Με σταθερά την πολιτική εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών καθώς του στόλου των οχημάτων, στην κατεύθυνση της ασφάλειας των εργαζομένων του Δήμου και της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και με στόχο την ενίσχυση των νευραλγικών τομέων ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου παρέλαβε δύο οχήματα VAN, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται ακόμη ένα ανάλογο όχημα, καθώς και ένα καλαθοφόρο ανυψωτικό.

Η προμήθεια των εν λόγω οχημάτων, συνολικού ύψους 198.772,00 ευρώ που έγινε με ανοιχτό διαγωνισμό, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, κρίθηκε ιδιαιτέρως απαραίτητη και αναγκαία ενώ υλοποιήθηκε σε συνεργασία της Διοίκησης του Δήμου κατόπιν εμπεριστατωμένων εισηγήσεων και μελετών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ VAN

Τα δύο οχήματα VAN που παραλήφθηκαν καθώς και ακόμη ένα που αναμένεται το επόμενο διάστημα, είναι καινούρια, αμεταχείριστα και θα χρησιμοποιούνται για μεταφορά προσωπικού  αθώς και υλικών – εργαλείων των υπηρεσιών του Δήμου.

Ειδικότερα πρόκειται για κλειστού τύπου VAN μικρής κατηγορίας, με τρεις θέσεις στην καμπίνα δυο πλαϊνές πόρτες καμπίνας, μια πλαϊνή συρόμενη πόρτα του χώρου μεταφοράς στο πίσω μέρος της καμπίνας του οχήματος καθώς και μια πόρτα του χώρου μεταφοράς στο πίσω μέρος της καμπίνας του οχήματος διπλά ανοιγόμενη.

Τα οχήματα είναι πετρελαιοκίνητα αναγνωρισμένου κατασκευαστή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟΥ

Επίσης το επόμενο διάστημα αναμένεται η παραλαβή ενός καινούριου και αμεταχείριστου τηλεσκοπικού και ανυψωτικού καλαθοφόρου οχήματος.

Θα χρησιμοποιείται αφενός για τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και αφετέρου για τη συντήρηση πρασίνου.

Επιπλέον θα είναι πετρελαιοκίνητο, αναγνωρισμένου κατασκευαστή ενώ θα διαθέτει ανυψούμενο μονωμένο καλάθι εργασίας με τηλεσκοπικό βραχίονα.

Ο τηλεσκοπικός μηχανισμός θα αποτελείται από τρεις δοκούς. Θα φέρει σύστημα ανύψωσης καλαθιού δύο ατόμων και θα είναι κατάλληλος για εργασίες σε ύψος τουλάχιστον 15,5m από το έδαφος.

Με την παραλαβή των νέων οχημάτων ο στόλος του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου εκσυγχρονίζεται ενώ οι υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου ενισχύονται προς όφελος των πολιτών.

Η δημοτική αρχή και η Διοίκηση του Δήμου θα εξακολουθήσουν να μεριμνούν και να βελτιώνουν τις υπηρεσίες, υιοθετώντας στο μέτρο του δυνατού λύσεις, οι οποίες εκσυγχρονίζουν τον εξοπλισμό και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα των αναγκαίων παρεμβάσεων για ένα ποιοτικότερο Δήμο.

Recommended For You

About the Author: efoni