Δήμος Ραφήνας: Ετοιμάζεται το νέο καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Του χρόνου τέτοια εποχή θα είμαστε στα εγκαίνια του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων στη Ραφήνα, αποκαλύπτει ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, σε μήνυμα του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων σήμερα: δεν πρόκειται για γιορτή αλλά για υπενθύμιση των υποχρεώσεων μας απέναντι στους μικρούς τετράποδους φίλους μας. Οφείλουμε ως κοινωνία να τερματίσουμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις και ιδιαίτερα τον ΠΗΓΑΣΟ, έχει υλοποιήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα φροντίδας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ταυτόχρονα, υλοποιείται – μετά από σχετική διαγωνιστική διαδικασία – το μοναδικό αυτή την περίοδο αδειοδοτημενο καταφύγιο αδέσποτων, με συγχρηματοδότηση περίπου κατά 50% από ίδιους πόρους του δήμου μας και του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί η άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Του χρόνου τέτοια εποχή θα είμαστε στα εγκαίνια της σύγχρονης αυτής εγκατάστασης!

Ο δημος Ραφηνας-Πικερμιου, με αίσθημα ευθύνης, ανταποκρίνεται σε κάθε κοινωνικό ζήτημα. Η φροντίδα αδέσποτων είναι δείγμα πολιτισμού κάθε κοινωνίας και έτσι θα συνεχίσουμε.

Κάποιοι επιμένουν να αφήνουν το κατοικίδιο τους να γεννά και δεν το στειρώνουν. Κάποιοι παρατούν με ευκολία το ζώο τους σαν να είναι σκουπίδι. Και αυτοί οι κάποιοι είναι πολλοί.Αν δεν αλλάξουμε μυαλά, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα.

Recommended For You

About the Author: efoni