Δήμος Παλλήνης: Το 2026 θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση Cambas Project

Στα μεγάλα projects σε Παλλήνη και Άλιμο σκοπεύει να επικεντρωθεί η REDS, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ.

Σε διαδικτυακή ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σημείωσε πως “καλούμαστε να αναπτύξουμε περαιτέρω τη Reds. Έχει φτάσει ψηλά στο χρηματιστήριo, κοντά στα 2 ευρώ, κάτι που έχει να συμβεί πάνω από 10 χρόνια.

Θεωρούμε πως μπορεί να φτάσει σε τριπλάσια κεφαλαιοποίηση από τη σημερινή που είναι 110 εκ. ευρώ. Εμείς θέλουμε να την κάνουμε leader στον τομέα του development”.

Το εμβληματικό Cambas Project

Ναυαρχίδα της Reds θα αποτελέσει το εμβληματικό project στο κτήμα Καμπά, μαζί με τη νέα Μαρίνα στον Άλιμο που έχει επίσης αναλάβει.

Ο κος Κωνσταντινίδης χαρακτήρισε το Cambas Project ως έργο πνοής και έκανε γνωστό πως επανεξετάζονται τα επενδυτικά δεδομένα ενώ επικαιροποιείται το master plan το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 4 μήνες από σήμερα.

Στο έργο εξετάζεται επίσης η δυνατότητα συνεργασιών για συμμετοχή στα 200 εκατ. ευρώ που εκτιμάται η συνολική επένδυση.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό, θεωρείται ότι σε περίπου ένα έτος από σήμερα θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των αδειοδοτήσεων και μετά θα ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος που θα διαρκέσει περίπου 4 χρόνια.

“Το 2026 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο στο σύνολο του, ένα έργο που θα αλλάξει τον όμιλο και έχει πανελλαδική εμβέλεια”

Για το τι θα αλλάξει σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, ο επικεφαλής της Reds ανέφερε πως οι χρήσεις γης είναι συγκεκριμένες, οπότε εξετάζονται διαφοροποιήσεις με βάση και τα νέα δεδομένα στην μετα-πανδημική εποχή.

Στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση, σε σχέση με το τι θέλουν οι μελλοντικοί επενδυτές αλλά και τη ζήτηση που θα υπάρχει από την αγορά. Η οικιστική ανάπτυξη παραμένει πάντως στο τραπέζι.

Τα νέα πλάνα της REDS για το μέλλον

Αυτό πάντως που έγινε σαφές από την ενημέρωση είναι πως γίνεται συνολικά επαναξιολόγηση των ακινήτων που διαθέτει η εταιρεία, ενώ ο κ. Κωνσταντινίδης σχολίασε πως “η στόχευση είναι να τρέξουμε γρήγορα την εταιρεία που τα τελευταία χρόνια έμεινε παρατηρητής στην ανάπτυξη ακινήτων”.

Στην επανεξέταση των ακινήτων συμπεριλαμβάνονται και τα ακίνητα της Ρουμανίας που είχε ληφθεί απόφαση για την πώληση τους, αλλά και ακίνητα στην Αττική.

Για τη συμμετοχή σε νέες επενδύσεις ο κ.Κωνσταντινίδης δήλωσε πως διερευνάται η προσέλκυση επενδυτών από την παγκόσμια αγορά για συνεπενδύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτει η REDS.

Εξετάζεται η συμμετοχή στο διαγωνισμό για το “μικρό Ελληνικό” στις Γούρνες Χερσονήσου, ενώ για το Ελληνικό όπως σημειώθηκε προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εμπλοκή, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να υπάρξει κάτι καθώς όπως ειπώθηκε “η Reds εξετάζει ολα τα προτζεκτ ακόμα και το Ελληνικό. Αν μας δοθεί η δυνατότητα θα ηταν χαρά μας”.

Τέλος αναφορικά με το ακίνητο στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο κ.Κωνσταντινίδης είπε πως υπάρχουν αξιώσεις αλλά στόχος είναι να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για όλους.

Πηγή: bizness.gr

Recommended For You

About the Author: efoni