Δήμος Παλλήνης: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν τρομάζει από την ακραία βία του κ. Καρκούλια

Δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, Κωστή Σμέρου, για τις πρωτοφανείς εκτροπές του Δημοτικού Συμβούλου, Δημήτρη Καρκούλια, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Νοεμβρίου

«Η Κυριακή 14 Νοεμβρίου ήταν μία μαύρη μέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης.  Πρωταγωνιστής, δυστυχώς, για άλλη μία φορά ήταν ο κος Καρκούλιας, ο οποίος έφτασε στο ακραίο σημείο να ασκήσει σωματική βία προς εμένα, ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, χτυπώντας με στο χέρι και απειλώντας, με χρήση ακόμα μεγαλύτερης βίας, ενώ ταυτόχρονα με εξύβριζε με σκαιότατο τρόπο και τις χειρότερες εκφράσεις! Ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος επιχείρησε να με εκφοβίσει πετώντας νερά, χτυπώντας τα μικρόφωνα και σπρώχνοντας βίαια τα έδρανα του Προεδρείου προς το μέρος μου, ενώ παράλληλα απευθυνόταν με υποτιμητικό τρόπο και σε άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κι όλα αυτά επειδή δεν ικανοποιήθηκε από το αποτέλεσμα της ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗΣ εκ του ΝΟΜΟΥ και της ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ του Υπουργείου Εσωτερικών ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, που εφαρμόστηκε πιστά και για την οποία, είχαν ενημερωθεί γραπτώς κι εγκαίρως όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς για εκείνον, το θέαμα, που παρουσίασε με την επιθετική, υβριστική και σκαιότατη συμπεριφορά του όχι μόνο δεν τρομάζει – και δεν με τρομάζει-, αλλά προκαλεί βαθύτατη θλίψη και θυμηδία.

Καλώ δημόσια τον συντονιστή της Παράταξης «Άλλη Πόλη», μετά την διαγραφή της κας Ραχήλ Μακρή, κ. Σπύρο Κωνσταντά, με το κύρος της θέσης του, να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες εκτροπές, που αμαυρώνουν και προσβάλλουν τη δημοκρατική διαδικασία, το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμο Παλλήνης.

Επειδή, όμως, ως Πρόεδρος οφείλω να διασφαλίσω την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και να προστατεύσω τον θεσμό από τέτοιες εκτροπές και ακρότητες, καθίσταται προφανές ότι εκτός του ότι θα συνεχίσω να παραμένω ψύχραιμος μπροστά σε τέτοια περιστατικά, ο δρόμος της Δικαιοσύνης παραμένει πάντα ανοιχτός.

Κλείνοντας, θυμίζω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης με Απόφαση του έχει καταδικάσει στο παρελθόν τις εν γένει απαράδεκτες συμπεριφορές του κ. Καρκούλια. Συμπεριφορές, που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, και που όλοι
πιστεύαμε ότι έχουν περάσει οριστικά στο παρελθόν.  Δυστυχώς, ο κ. Καρκούλιας επιβεβαίωσε με τον πιο θλιβερό τρόπο την σημασία της απόφασης αυτής».

Recommended For You

About the Author: efoni