Δήμος Παλλήνης : Σκληρή απάντηση προς αποκατάσταση της αλήθειας -Πλήρως εξοπλισμένα και απόλυτα ασφαλή τα σχολεία του Δήμου, απέναντι στον κορονοϊο

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία από τον Δήμο Παλλήνης, και σε πείσμα όσων επιχειρούν να
παραπλανήσουν τους πολίτες, ζητώντας, λαϊκίστικα, ακόμα και παραβίαση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, η Δημοτική Αρχή ενημερώνει,με το κάτωθι δελτίο τύπου, ότι :
Α) Συνολικά 50.000 μάσκες διανεμήθηκαν από τον Δήμο Παλλήνη, έως τώρα, σε δυο δόσεις (Σεπτέμβριο και Ιανουάριο), σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, όλων των σχολείων (δημοσίων και ιδιωτικών) του Δήμου μας. Αντιστοιχούν 4 μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό.
Επίσης, ο Δήμος εξασφάλισε, απόλυτη επάρκεια αντισηπτικών και υλικών καθαριότητας και εφοδίασε όλα τα σχολεία με θερμόμετρα ανέπαφης μέτρησης.
Β) Όλα τα σχολεία του Δήμου μας, διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας και όπου χρειάστηκε, προσλήφθηκαν επιπλέον άτομα.
Δεν έχει προκύψει πρόβλημα καθαριότητας, σε κανένα σχολείο του Δήμου Παλλήνης.
Γ) Από το Υπουργείο Παιδείας, δόθηκε η δυνατότητα παροχής δωρεάν tablets, προς όλους τους μαθητές, που το είχαν ανάγκη. Το θέμα διαχειρίστηκαν οι
Διευθύνσεις των σχολείων. Επιπλέον, ο Δήμος Παλλήνης ενημέρωσε τις Διευθύνσεις, ότι, μπορούν να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες που τυχόν προκύψουν, μέσω των διαθέσιμων πόρων, προκειμένου κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Οι Διευθύνσεις των σχολείων, δεν έχουν  υποβάλλει κάποιο σχετικό αίτημα.
Δ) Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποκλειστικά αρμόδιες για τη διαχείριση κρουσμάτων και την ιχνηλάτηση τους, σε σχολικές μονάδες, είναι οι Διευθύνσεις των σχολείων και η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος συνδράμει με συνεχείς απολυμάνσεις.
Ε) Ο Δήμος Παλλήνης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει πραγματοποιήσει σε όλους τους εργαζομένους και εθελοντές, τρία μοριακά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζομένους και εθελοντές του, καθώς και δωρεάν rapid τεστ στους πολίτες.
ΣΤ) Από τη πρώτη στιγμή, ο Δήμος Παλλήνης, με αίσθημα ευθύνης, σοβαρότητα και μακριά από λαϊκισμούς, στέκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός, δεν, είναι τίποτα άλλο, πάρα ένα μεγάλο ψέμα που σκοπεύει στην παραπλάνηση των πολιτών.

Recommended For You

About the Author: efoni