Δήμος Παιανίας: Τα Γλυκά Νερά αποκτούν νέα πλατεία, υπαίθριο γυμναστήριο και παιδική χαρά

Έναν ανοιχτό «πολυχώρο» 2.398 τ.μ. στον οποίο δημιουργείται πλατεία, παιδική χαρά αλλά και υπαίθριο γυμναστήριο θα αποκτήσουν σύντομα τα Γλυκά Νερά μετά την έγκριση από το «Πράσινο Ταμείο» έργου ύψους 565.000 ευρώ.

Πρόκειται για την πράσινη ανάπλαση του Ο.Τ 531 (οδός Σολωμού). Το υπόλοιπο τμήμα του οικοπέδου θα διαμορφωθεί ως χώρος πρασίνου και περιπάτου με πέντε διαδρόμους. Σύμφωνα με την μελέτη, περιμετρικά του οικοπέδου θα δημιουργηθεί επίσης ένας ποδηλατόδρομος, ενώ επί της οδού Σολωμού θα δημιουργηθούν και δέκα θέσεις στάθμευσης που θα καλύπτουν τις ανάγκες του κοινόχρηστου χώρου αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Η ολοκλήρωση του έργου θα οδηγήσει στην πλήρη αναμόρφωση της περιοχής με την δημιουργία και πεζοδρόμων ενώ θα αποπερατωθεί και η οδός Σολωμού μεταξύ τον οδών Θεσσαλίας και Καρδίτσης, για την ασφαλέστερη πρόσβαση των πεζών και των οχημάτων.

«Δίνουμε επιτέλους στα Γλυκά Νερά εκείνο που δικαίως οι κάτοικοι διεκδικούσαν επί χρόνια: μια πραγματική πλατεία και επιπλέον έναν υπαίθριο πολυχώρο  ο οποίος θα καλύπτει κάθε ανάγκη κάθε ηλικίας. Δεν πρόκειται για ένα έργο μακέτα αλλά για ένα έργο το οποίο μετά και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο ξεκινά άμεσα ώστε να παραδοθεί στους κατοίκους το συντομότερο δυνατόν. Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου πρασίνου, σύγχρονου και ασφαλούς» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Recommended For You

About the Author: efoni