Δήμος Παιανίας: Τέλος στο πολεοδομικό χάος!

Τάξη στο πολεοδομικό χάος με την δημιουργία ΥΔΟΜ μπαίνει στον Δήμο Παιανίας. Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες απευθύνονταν σε δύο διαφορετικές πολεοδομίες: για την ΔΚ Γλυκών Νερών στην Παλλήνη και για την ΔΚ Παιανίας στο Μαρκόπουλο.

Με την δημιουργία ΥΔΟΜ στον Δήμο Παιανίας όλα πλέον συγκεντρώνονται σε μία υπηρεσία.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη απόφαση ώστε όλοι οι φάκελοι που υπάρχουν στις δύο σήμερα ΥΔΟΜ να καταγραφούν πλήρως και αναλυτικά. Θα ακολουθήσει υποβολή αιτήματος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ψηφιοποίησή τους.

«Μετά από 9 χρόνια μπαίνει στην τελική ευθεία η δημιουργία ΥΔΟΜ στον Δήμο Παιανίας. Αυτό οφείλαμε ως δήμος να το έχουμε πράξει από το 2010. Δυστυχώς οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έπραξαν το ελάχιστο, επενδύοντας στις παρατάσεις που η πολιτεία έδινε για εφαρμογή του νόμου και αδιαφορώντας επί της ουσίας για την ταλαιπωρία των δημοτών. Σε αυτό το χάος βάζουμε τάξη: ξεκινά άμεσα η καταγραφή των φακέλων που βρίσκονται στις δύο ΥΔΟΜ, της Παλλήνης και του Μαρκοπούλου, και στην συνέχεια θα προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση τους. Πρόκειται για μια διαδικασία αναγκαία για την προστασία των συμφερόντων των δημοτών μας και για να έχουμε πλήρη απεικόνιση της κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο Παιανίας. Στον φθηνό λαϊκισμό εκείνων που νιώθουν εγκλωβισμένοι στην ανεπάρκειά τους, για ακόμα μια φορά απαντάμε με έργο» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης

Το συνολικό κόστος για την καταγραφή των φακέλων στις δύο ΥΔΟΜ ανέρχεται στις 50.000 ευρώ περίπου ενώ το κόστος ψηφιοποίησης θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Recommended For You

About the Author: efoni