Δήμος Παιανίας: Προχωρά σε ποιοτικό έλεγχο του αέρα στα δημοτικά κτήρια

Σε ποιοτικό έλεγχο του αέρα στους εσωτερικούς χώρους των δημοτικών κτιρίων και δομών προχωρά ο Δήμος Παιανίας με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε συνεργασία με τον κ. Κωνσταντίνο Ντελέζο, Υγιεινολόγο MSC καθηγητή Εφαρμογών, του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής του ΠΑΔΑ και με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, εξετάζεται η φυσική ροή του αέρα και τα χαρακτηριστικά του έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ένα υγιεινό περιβάλλον εργασίας χωρίς κινδύνους.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο Δημαρχείο Παιανίας και το Δημοσθένειο Λύκειο ενώ σταδιακά αυτοί θα προχωρήσουν σε όλες τις δομές, με επίκεντρο τα σχολεία.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία που χρησιμοποιείται έχει ήδη αξιοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σε σχολικές δομές της Νέας Υόρκης εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη λειτουργία τους μέσα στην πανδημία.

«Έχουμε ξεκινήσει να ελέγχουμε για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή όλων των εργαζομένων» εξήγησε ο κ. Ντελέζος και αναφέρθηκε στα στοιχεία που συλλέγονται όπως υγρασία, διοξείδιο του άνθρακα,
διοξείδιο του αζώτου κ.ά.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ευχαρίστησε τον Κ. Ντελέζο για την καλή συνεργασία μέσα από την οποία «έχουμε ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα που προκύπτουν από την πανδημία». Εκτίμησε πως τα αποτελέσματα των ελέγχων θα είναι τέτοια που να επιτρέψουν την επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών και των σχολείων χωρίς προβλήματα.

Recommended For You

About the Author: efoni