Δήμος Παιανίας: Παρέμβαση Ισίδωρου Μάδη για τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών

Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών και νηπιαγωγών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παιανίας ζητά ο κ. Ισίδωρος Μάδης με επιστολή του από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Ο Δήμαρχος Παιανίας επισημαίνει την οικογενειακή αναστάτωση που προκαλείται λόγω των έκτακτων απουσιών αλλά και την έλλειψη προσωπικού για την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

«Τα κενά αυτά, ειδικά στις περιπτώσεις των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, προκαλούν δυσλειτουργίες σε βάρος των γονέων. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η σχολική μονάδα του 1ου νηπιαγωγείου Παιανίας στην οποία καταγράφεται έλλειψη προσωπικού για την ομαλή λειτουργία του ολοήμερου, ενώ παράλληλα η ασθένεια νηπιαγωγού είχε ως αποτέλεσμα οι γονείς να ενημερωθούν 15 λεπτά πριν την έναρξη των μαθημάτων για την ακύρωσή τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ισίδωρος Μάδης συμπληρώνει: «Όπως εύκολα καθίσταται αντιληπτό τα κενά αυτά προκαλούν αναστάτωση στην οικογενειακή καθημερινότητα, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων είναι εργαζόμενοι, καθόσον επίσης το γεγονός πως δεν έχουν όλοι την δυνατότητα στήριξης από άλλο οικογενειακό πρόσωπο, δημιουργεί συνθήκες ανισοτήτων.

Είμαι πεπεισμένος πώς προτίθεστε ομοθύμως να θεραπεύσετε τις παραπάνω παθογένειες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως άλλωστε έχετε πράξει στο παρελθόν, υποστηρίζοντας τις ανάγκες των σχολικών δομών του Δήμου Παιανίας».

Recommended For You

About the Author: efoni