Δήμος Παιανίας: Ξεκίνησε το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα δεντροφύτευσης στην παλαιά χωματερή του Δήμου Παιανίας, φέρνοντας πιο κοντά τον στόχο των 10.000 νέων δέντρων που θα δημιουργήσουν ένα περιαστικό δάσος αλλάζοντας την εικόνα της περιοχής.

Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί έξι νέες δεντροφυτεύσεις σε συνεργασία με την We4all που πρόσθεσαν στην περιοχή περίπου 1500 νέα δέντρα με την προσπάθεια να εντείνεται ώστε να καταγραφούν οι λιγότερο δυνατές απώλειες. Συνολικά έχουν φυτευτεί περισσότερα από 4.000 δέντρα από την εκκίνηση του προγράμματος.

Παράλληλα, ξεκίνησε και το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον Δήμο Παιανίας να συμμετέχει στο Green Future του Περιβαλλοντικού Οργανισμού We4all. Η αρχή έγινε από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας και το 2ο Νηπιαγωγείο Παιανίας με τους μαθητές να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα.

«Τον κόσμο μπορείς να τον αλλάξεις αν διδάξεις σωστά τις νεότερες γενιές. Και εμείς μπολιάζουμε το μέλλον μας με ευαισθησίες που λείπουν σήμερα από την κοινωνία μας. Αυτός είναι ο λόγος που υιοθετήσαμε το Green Future. Τα παιδιά μέσα από την αθωότητά τους αλλά και την επιμονή τους μπορούν να πείσουν και τους ενήλικες να αλλάξουν στάση ζωής υιοθετώντας πράσινες πρακτικές. Το πρόγραμμα θα επισκεφθεί σταδιακά όλα τα σχολεία» σχολίασε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Σαμωνάς – Ξύκης αναφερόμενος στο πρόγραμμα δενδροφυτέυσεων εξήγησε ότι «είναι η πρώτη φορά που το βάρος δεν δίνεται σε αυτή καθαυτή τη δενδροφύτευση αλλά την περιποίηση των δενδρυλίων ώστε να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μειώνοντας τις φυσιολογικές απώλειες. Η Πολιτική Προστασία αλλά και η We4all έχουν προχωρήσει σε ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης με εξαιρετικά μέχρι ώρας αποτελέσματα. Οι δενδροφυτεύσεις συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα».

Recommended For You

About the Author: efoni