Δήμος Παιανίας: Κάνουμε τον Υμηττό το Πρώτο «Zero Plastic» Βουνό της Ελλάδας

Ο Υμηττός είναι το οξυγόνο μας, είναι η ξέγνοιαστη Κυριακή μας, η στιγμή της ελευθερίας και της επαφής μας με τη φύση. Αποτελεί ένα υψηλής βιοποικιλότητας οικοσύστημα με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και σπουδαία ιστορική αξία. Κι όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα.
Πόσες φορές όμως έχουμε περπατήσει σε μονοπάτια ή έχουμε επισκεφθεί σημεία του Υμηττού και αντί για την ομορφιά που προσφέρει απλόχερα η φύση, αντικρίζουμε πληθώρα σκουπιδιών και κάθε λογής πλαστικών απορριμμάτων που επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον; Ήρθε η στιγμή αυτές οι εικόνες να αποτελέσουν παρελθόν, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για έναν Υμηττό όπως του αξίζει να είναι.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), στο πλαίσιο των ενεργειών πρόληψης που υλοποιεί για τη φετινή αντιπυρική περίοδο και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θέτει σε εφαρμογή ένα μεγάλο και πρωτοποριακό σχέδιο με στόχο να κάνουμε τον Υμηττό το πρώτο «Zero Plastic» βουνό της χώρας.
Πρόκειται για μια «Πράσινη Συμμαχία» μεταξύ του Σ.Π.Α.Υ., των Δήμων, των Εθελοντικών Ομάδων και όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό που έχει ως κύριο στόχο να ενεργοποιήσει, να εμπνεύσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τον σεβασμό και τη διατήρηση του καθαρού φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού και τη μειωμένη χρήση των πλαστικών μιας χρήσης στην ζωή μας και στην καθημερινή μας επαφή με τη φύση, που αποτελεί ένα τόσο σημαντικό και επίκαιρο περιβαλλοντικό ζήτημα.
Πρώτη δράση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος είναι ο καθαρισμός 365 επιλεγμένων σημείων του Υμηττού, η απελευθέρωση της φύσης από τα πλαστικά και η ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση των πολιτών που επισκέπτονται καθημερινά το βουνό.
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δίνει πρώτος τη σκυτάλη για ένα καθαρό βουνό, προσκαλώντας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια όλους τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες που αγαπούν τον Υμηττό.
Από 1η Ιουνίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι Δήμοι, οι Ομάδες και οι Φορείς που «αγκαλιάζουν» τον Υμηττό θα δίνουν με τη σειρά τους τη δική τους υπόσχεση για ένα καθαρό και όμορφο βουνό, πραγματοποιώντας δράσεις εθελοντικού καθαρισμού, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δηλώνει: ‘’Σε μια εποχή που το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας δέχεται συνεχείς πιέσεις, είναι σημαντικό να γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά για έναν Υμηττό ακόμα πιο καθαρό και πιο ελεύθερο από τα σκουπίδια και τα πλαστικά που τον επιβαρύνουν όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να τον προστατεύσουμε και για τις επόμενες γενιές. Σε αυτή τη μεγάλη δράση του Σ.Π.Α.Υ. σας καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στη φύση, συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία του βουνού που τόσο αγαπάμε.΄΄
Κάθε πολίτης που επιθυμεί να γίνει κρίκος αυτού του μεγάλου και σημαντικού εγχειρήματος για τον καθαρισμό και τη φροντίδα του Υμηττού, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο www.spay.gr

Recommended For You

About the Author: efoni