Δήμος Παιανίας: Εκατοντάδες παιδιά στη δράση του ΠΑΟΔΗΠ

Περισσότερα από 400 παιδιά συμμετείχαν στις δράσεις του ΠΑΟΔΗΠ «Παίζω και Δημιουργώ στο δάσος». Επί πέντε ώρες ο Λόφος Καμάρθι το Σάββατο και το Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Γλυκών Νερών την Κυριακή πλημμύρισαν από χαρούμενες φωνές, γέλια και λιλιπούτειους survivors που τα έδωσαν όλα.

Άλλοι στις διαδραστικές πίστες και τα αθλητικά παιχνίδια και άλλοι στα προγράμματα όπου είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με τα χέρια τους και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες: τρύγησαν μέλι, έφτιαξαν γλυκά, ενώ διδάχθηκαν τον τρόπο λειτουργίας του οικοσυστήματος αλλά και τη συμβολή του πηλού στην εξέλιξη του ανθρώπου.

Παράλληλα αγωνίστηκαν σε μια σειρά από αθλητικά και παιδαγωγικά παιχνίδια, από ποδόσφαιρο μέχρι και τοξοβολία.

Από τη διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν η μουσική και οι χοροί!

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας μπορούμε πλέον να υλοποιήσουμε μια σειρά από προγράμματα και δράσεις προς όφελος των δημοτών που αναγκαστικά είχαν ανασταλεί. Η μεγάλη συμμετοχή σε αυτές δείχνουν πως ο κόσμος αναζητά τις καλές εκδηλώσεις. Αυτό μας δεσμεύει να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση» σχολίασε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ο οποίος συμμετείχε στις δράσεις.

«Η μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών σε μια ακόμα δράση του ΠΑΟΔΗΠ αποδεικνύει την ανάγκη για εναλλακτικές δραστηριότητες. Και η στόχευσή μας είναι ακριβώς αυτή: δράσεις καινοτόμες που φέρνουν κοντά στη φύση παιδιά και ενήλικες όπως έγινε με το Koutouki Trail Run αλλά και το 1o Υμηττός Mountain Festival, που ευελπιστούμε να μετατραπούν σε θεσμό. Συνεχίζουμε προσφέροντας διέξοδο στους κατοίκους. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε και τις λεπτομέρειες για το Summer Camp που επιστρέφει στον Δήμο Παιανίας» δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ Κωνσταντίνα Βλάχου.

Η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ ευχαρίστησε τους εθελοντές της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παιανίας για την καθοριστική – ακόμα μια φορά- συμβολή της.

Recommended For You

About the Author: efoni