Δήμος Μαρκοπούλου: Γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

Διανύοντας το έτος 2021 που σηματοδοτεί την επέτειο από τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης (1821-2021), ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει στον εορτασμό μαζί με τους απανταχού Έλληνες ανά την υφήλιο.

Συμβολικά σήμερα, παραμονή της Εθνικής Επετείου, θα αναρτηθούν εορταστικά πανό στο Δημαρχείο και την Τεχνική Υπηρεσία, όπως και στη συνέχεια σε όλες τις Σχολικές Μονάδες και άλλα δημοτικά κτήρια.

Στις 25 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων μόνο από τον Δήμαρχο, χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση σχολείων, συλλόγων και φορέων, λόγω των μέτρων και ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Πλήθος εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει ο Δήμος Μαρκοπούλου, οι οποίες θα ανακοινώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού επετειακού έτους για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να “μεθύσουν με το αθάνατο κρασί του ’21” και να συμμετάσχουν ενεργά στον επετειακό αυτό κύκλο τιμής και μνήμης στους ήρωες και ηρωίδες της εθνικής παλιγγενεσίας.

Ας αξιοποιήσουμε τον ουσιαστικό χαρακτήρα της φετινής 200χρονης επετείου, με έναν ειλικρινή απολογισμό της εξέλιξης του κράτους μας, μέσα από τις “φλόγες” και τις “δάφνες” της ιστορίας, που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κοινό όραμα για ένα ευοίωνο μέλλον.

Ενδεικτικά, ο φετινός εορτασμός θα περιλαμβάνει έκδοση επετειακού φυλλαδίου, εκπαιδευτική καλλιτεχνική δράση με θέμα τα λάβαρα της Επανάστασης και διοργάνωση αντίστοιχης έκθεσης των έργων, με αφιερώματα σε ιστορικά μνημεία του Δήμου και τοπικούς αγωνιστές, πολιτιστικά και ιστορικά δρώμενα σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, διαδικτυακή συζήτηση – καταγραφή για το πως έχει αλλάξει το Μαρκόπουλο μέσα στους δυο αυτούς αιώνες.

Recommended For You

About the Author: efoni