Δήμος Μαραθώνος: 1η δράση ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Δημοτικό Σχολείο Γραμματικού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γραμματικού για την ανακύκλωση, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου Μαραθώνος σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ.
Η κινητή μονάδα του «The Green City» στάθμευσε το πρωί της Τρίτης (11/10) στο Δημοτικό Σχολείο του Γραμματικού, νέο σημείο κατόπιν τροποποίησης του δρομολογίου της ημέρας, όπου τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
Αφού ανακύκλωσαν τα είδη που είχαν συγκεντρώσει, με το αναλυτικό τους ερωτηματολόγιο έλυσαν κάθε απορία τους και παράλληλα έδωσαν μια μεγάλη υπόσχεση να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν ώστε να διαφυλάξουν το περιβάλλον και τον μέλλον τού πλανήτη.
Παρόντες στη δράση ήταν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού & Αθλητισμού και υπεύθυνος για θέματα ανακύκλωσης Νίκος Καραγιάννης, η διευθύντρια του σχολείου Ευγενία Χρυσανθάκη, το εκπαιδευτικό προσωπικό, η υπεύθυνη του προγράμματος Ντόρα Κορρέ και οι υπάλληλοι του Πράσινου Κινητού Σημείου, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικοί με τους μικρούς μας φίλους.
Η κινητή μονάδα του «The Green City» θα βρίσκεται την Τρίτη 18/10 ώρες 9.00-11.30 στο Δημοτικό Σχολείο Τύμβου όπου θα επαναληφθεί ανάλογη δράση.

Recommended For You

About the Author: efoni