Δήμος Μαραθώνα: Λαμπαδηδρομία από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου το Σάββατο 10 Ιουλίου

Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου με την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, διοργανώνεται για πρώτη φορά Λαμπαδηδρομία από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου το Σάββατο 10 Ιουλίου.

Ώρα έναρξης 6.00 π.μ. στο Καλλιμάρμαρο και τερματισμός στις 12.00 μμ. στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Το όνομα της λαμπαδηδρομίας θα είναι «ΙΑΣΩΝ 23» στη μνήμη του αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη, του οποίου η οικογένεια δώρισε τα όργανά και τους Ιστούς του για να σωθούν επτά συνάνθρωποι μας.

Η δάδα της Λαμπαδηδρομίας, εμπνεύσεως και κατασκευής της Α.Ο.Ν.Μ., είναι συλλεκτική, φέρει το όνομα «Δάδα Ζωής» και μετά το τέλος της διαδρομής θα κατατεθεί στο Κέντρο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου σε ειδική προθήκη.

Η διοργάνωση γίνεται υπό την Αιγίδα και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και την υποστήριξη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Την «Δάδα Ζωής» στον Δήμο Μαραθώνα θα συνοδεύσουν αθλητές της ομάδας Μάχη Μαραθώνος, του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και του Μαραθώνιου Αθλητικού Συλλόγου.

Όσοι άλλοι σύλλογοι θέλουν να συμμετέχουν στην εκδήλωση να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, Σπανού Ειρήνη στο τηλέφωνο 2294067617.

Recommended For You

About the Author: efoni