Δήμος Λαυρεωτικής: Σύμβαση για την ασφαλτόστρωση 80 χλμ αγροτικών δρόμων στη Δ.Ε. Κερατέας

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά και της αναδόχου εταιρείας «ΥΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» για την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων έκτασης 80 χιλιομέτρων στη Δημοτική Ενότητα Κερατέας.

Το έργο αφορά τη βελτίωση με ασφαλτόστρωση της βατότητας υφιστάμενων οδών μήκους περίπου 80 χιλιομέτρων και πλάτους 5 μέτρων μέσω των οποίων οι πολίτες έχουν καθημερινή πρόσβαση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 8.203.675€, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και έχει διάρκεια υλοποίησης δώδεκα μήνες.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε:

«Βελτιώνουμε το αγροτικό οδικό δίκτυο για την καθημερινή εξυπηρέτηση των αγροτών και των κατοίκων αγροτικών περιοχών της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η βελτίωση της πρόσβασης των παραγωγών στη γεωργική γη, στις καλλιέργειες και στις
κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς αποτελούν υποδομές οι οποίες στηρίζουν σημαντικά τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα.

Η προσαρμογή των υποδομών αυτών στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και της δασοκομίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την εκπόνηση των μελετών υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δήμητρας Πάλλη καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την έμπρακτη στήριξή του».

Recommended For You

About the Author: efoni